Bruttolønsordning - Hvad er bruttolønsordning?

En bruttolønsordning er, når en arbejdsgiver og medarbejder aftaler, at medarbejderen går ned i bruttoløn i bytte for andre goder.

Du kan nemt udbetale løn i Billy Regnskabsprogram lige meget hvad dine medarbejders bruttoløn er.

Der er nogen virksomheder, der tilbyder, at deres ansatte kan få den såkaldte bruttolønsordning. Hele formålet med det er, at medarbejderen kan opnå en skattemæssig besparelse, da medarbejderen så får mindre udbetalt hver måned i bytte for andre goder.

Grunden til at medarbejderen kan opnå en skattemæssig besparelse er, at de goder personen så får enten kan være skattefri eller blive beskattet mindre, end hvis de selv skulle købe det til markedspris. Så får personen måske 1000 kroner mindre i løn hver måned, men kan til gengæld spare en del penge på de ekstra goder, der bliver lagt oven i lønnen.

Bruttolønsordning bliver også i nogle sammenhænge kaldt for fleksibel lønordning eller lønomlægning.

Hvilke goder kan man få i bruttolønsordning?

Det er meget forskelligt, hvilke goder en virksomhed kan og vil tilbyde sine medarbejdere. Noget af det mest populære er at give deres medarbejdere en ny telefon, betalt togkort, fitness, massage og mange andre lignende personalegoder. 

Der er faktisk ikke nogen begrænsning for, hvilke goder man kan få i en bruttolønsordning. Det kommer helt an på, hvad virksomheden kan og vil tilbyde deres medarbejdere.

Kan bruttolønsordning betale sig?

Der er ikke bare ét facit på, om bruttolønsordning kan betale sig. Det kommer helt an på, hvilke goder du kan få, og hvordan din økonomiske situation ser ud. Det man skal huske særligt på ved en bruttolønsordning er, at man ikke ejer de goder, som man får i den forbindelse.

Det betyder, at hvis du eksempelvis får mulighed for at købe en ny iPhone som en del af ordningen, så ejer du den faktisk ikke. Normalvis vil medarbejderen afdrage på mobilen over 12-18 måneder. Selvom medarbejderen betaler for den, så tilhører telefonen stadig arbejdsgiveren. Det samme gælder med alle andre medarbejdergoder stillet til rådighed: de er ejet af virksomheden og ikke af den ansatte.

Hvad er fordelen ved bruttolønsordning?

Den helt store fordel ved bruttolønsordning er, at medarbejderne kan købe produkter, såsom en ny telefon med den løn, som de endnu ikke er beskattet af. Det betyder, at en telefon kan købes af medarbejderen til en væsentlig lavere pris.

Det er især smart, hvis medarbejderen alligevel skal have en ny telefon, eller gerne vil gøre brug af de andre fordele, som virksomheden kan tilbyde. Det har som sådan ikke de helt store fordele for virksomheden, men mange medarbejdere kan være glade for en fleksibel lønordning.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage