Erhvervsansvarsforsikring - Hvad er en erhvervsansvarsforsikring?

En erhvervsansvarsforsikring dækker en virksomhed mod erstatningsansvar, hvis en medarbejder laver en skade hos en kunde på grund af fejl eller forsømmelse.

Der findes både frivillige og lovpligtige forsikringer, du bør overveje, når du starter din egen virksomhed. Få styr på forsikringerne i din virksomhed

Formålet med en erhvervsansvarsforsikring er at sikre virksomheden mod erstatningskrav, hvis der ved et uheld skulle ske skader hos kunder i forbindelse med den almindelige aktivitet. 

Hvad dækker en erhvervsansvarsforsikring?

Dækningen af en erhvervsansvarsforsikring varierer, afhængig af hvilket forsikringsselskab der er tale om. Mange forsikringsselskaber tilbyder også en række tillægsdækninger, alt efter din virksomheds behov. Som minimum bør en erhvervsansvarsforsikring dække de skader, hvor virksomheden har et juridisk erstatningsansvar.

Når et forsikringsselskab skal afgøre, om der er et juridisk erstatningsansvar, vil det være et spørgsmål om, hvorvidt skaden er sket ved en fejl eller med vilje. Ifølge dansk lovgivning, er man juridisk ansvarlig, når man ved fejl eller forsømmelse er skyld i den skete skade. 

Eksempel på erstatningsansvar

Hvis du er håndværker og er ude hos en kunde på en opgave, kan det for eksempel være, at du ved et uheld kommer til at lave en skade på et møbel. Hvis skaden er sket ved en fejl, og du ellers har opført dig som det forventes i situationen, vil din virksomhed have erstatningsansvar overfor kunden. 

Hvis virksomheden har en erhvervsansvarsforsikring, skal skaden herefter meldes til forsikringsselskabet, og de vil dække omkostningerne. Hvis ikke din virksomhed har en erhvervsansvarsforsikring, skal I selv betale erstatningsansvaret. 

Er en erhvervsansvarsforsikring lovpligtig?

En erhvervsansvarsforsikring er en frivillig forsikring og er dermed ikke lovpligtig for virksomheder. På trods af det, kan det for visse virksomheder være en god investering, da man i brancher med direkte kundekontakt ikke kan undgå, at medarbejdere laver fejl. 

Hvad koster en erhvervsansvarsforsikring?

Prisen på en erhvervsansvarsforsikring kan variere meget, alt efter hvilket forsikringsselskab du tegner din forsikring hos. Derudover spiller det også en væsentlig rolle, hvad din virksomhed laver, og hvor mange ansatte der er. 

Hos de fleste forsikringsselskaber kan du hurtigt og nemt få et gratis og uforpligtende tilbud. Det er en god idé at hente tilbud fra flere forsikringsselskaber, så du kan sammenligne prisen og vilkårene. 

Hvilke andre erhvervsforsikringer findes der?

Der findes både frivillige og lovpligtige erhvervsforsikringer. En arbejdsskadeforsikring er eksempelvis lovpligtig for alle selskaber, og en ansvarsforsikring til køretøjer er lovpligtig for virksomheder med firmabiler. 

Du kan rådgive dig hos et forsikringsselskab, så du finder de forsikringer der er mest relevante for din virksomhed. Mange vælger også følgende frivillige erhvervsforsikringer, som du kan overveje:

  • Produktansvarsforsikring 
  • Erhvervsrejseforsikring
  • Cyberforsikring

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage