Tilbud - Hvad er et tilbud?

Et tilbud er et dokument fra tilbudgiveren om at udføre et stykke arbejde til en bestemt pris under bestemte forhold. I mange brancher går et tilbud forud for et reelt salg af en vare eller ydelse.

Med Billys tilbudsmodul kan du hurtigt oprette tilbud og konvertere det til en faktura. Prøv Billy gratis.

Når et tilbud accepteres af kunden, er det en bindende aftale, uanset om den er indgået mundtligt eller skriftligt. Hvis du sender mange tilbud til potentielle kunder, kan du med fordel benytte en tilbudsskabelon

Hvad skal et tilbud indeholde?

Som udgangspunkt er der ingen formelle regler for, hvad et tilbud skal indeholde. I visse brancher er der dog regler og standarder for, hvordan et tilbud skal udarbejdes f.eks. i bygge- og anlægssektoren. De fleste tilbud vil indeholde:

  • Virksomhedens navn, adresse og kontaktinformationer
  • Kundens navn, adresse og kontaktinformationer
  • Dato for tilbuddet og udløbsdato
  • Beskrivelse af den tilbudte vare eller ydelse
  • Prisen for tilbuddet 
  • Betalingsbetingelser og leveringsbetingelser

Hvad er reglerne for et tilbud?

Tilbud reguleres efter aftaleloven, og der er derfor nogle klare regler for indgåelsen af tilbud. Når en kunde accepterer dit tilbud, er du forpligtet til at levere varen eller ydelsen, du har tilbudt. Det sker typisk ved, at kunden underskriver tilbuddet. Som tilbudsgiver kan du ikke fortryde et tilbud, hvis kunden først har læst det. Tilgengæld er du som sælger ikke forpligtet til at indgå en aftale, hvis kunden ikke accepterer tilbuddet inden den gældende frist. 

Hvor længe gælder et tilbud?

Der er ingen regler for, hvor længe et tilbud skal gælde. Tilbud i supermarkeder er typisk gældende i 5-7 dage, mens et tilbud i håndværkerbranchen kan være gældende i flere måneder. Fristen for hvor længe tilbuddet gælder skal fremgå af tilbuddet. 

Konvertér tilbuddet til en faktura

Efter et tilbud er accepteret og opgaven er afsluttet kommer fakturaen. Fakturaen er en essentiel del i at få betaling for den vare eller ydelse, som du har tilbudt til kunden. Tilbuddet er nemlig ikke i sig selv en opkrævning. Det er altid en god idé, at få sendt fakturaen afsted til kunden hurtigst muligt efter opgaven er udført, mens det stadig er friskt i kundens hukommelse. 

I Billy Regnskabsprogram kan du nemt konvertere et tilbud til en faktura, som sendes afsted til kunden. Du kan også tilpasse designet på både dine tilbud og fakturaer, så det matcher din virksomheds identitet. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage