Billypedia>Hvad er et tilbud?

Hvad er et tilbud?

Et tilbud har retmæssige lovkrav, som findes i den juridiske aftalelov, og specificeres ved at et tilbud er et løfte (viljeerklæring) fra tilbudsafgiveren, som accepteres af modtageren, hvorefter der er indgået en aftale. En aftale er som udgangspunkt bindende for begge parter, uanset om aftalen er indgået mundtligt eller skriftligt. Sender du mange tilbud til potentielle kunder, kan du med fordel bruge en tilbudsskabelon.

Forpligtelser ved et tilbud

Sender du et tilbud ud til en kunde, er du forpligtet til at levere/yde den service eller produkt som du har tilbudt kunden, såfremt kunden accepterer tilbuddet. Dog har du mulighed for at tilbagekalde dit tilbud, inden tilbuddet er kommet til kundskab hos kunden.

Hvis kunden ikke accepterer tilbuddet rettidigt, inden for den angivne acceptfrist, er du som tilbudsgiver ikke længere forpligtet til at indgå aftalen. Modtager af tilbuddet er heller ikke forpligtet til at reagere (acceptere/afslå) på tilbuddet.

Der skelnes også mellem ”opfordring af tilbud” og et regulært tilbud. En opfordring af tilbud kan være fysiske og elektroniske tilbudsaviser som opfordrer til tilbud. Dette gælder også nyhedsbreve, annoncer, bannerannoncer og hjemmesider. Dog anses hjemmesider med køb og salg af varer for at være tilbud i aftaleretslig forstand. .

Læs også vores artikel om hvad et tilbud skal indeholde..

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage