Tilbudsskabelon - Hvad er en tilbudsskabelon?

En tilbudsskabelon er et dokument med en tilbudsberegning og projektbeskrivelse af en given opgave eller ydelse som sendes til en potentiel kunde. Tilbudsskabelonens formål er at give kunden et overskueligt overblik over opgaven, prisen, levering og tidshorisont.

I Billys tilbudsmodul kan du hurtigt og enkelt oprette en tilbudsskabelon tilpasset din virksomheds behov. Prøv Billy gratis.

I mange tilfælde vil en kunde indhente tilbud fra flere firmaer, inden kunden beslutter sig for hvilken virksomhed, der skal udføre opgaven eller servicen. Det er derfor en fordel at udarbejde et ordentligt tilbud, så du gør det nemt og indbydende for kunden at vælge lige netop dit tilbud. En tilbudsskabelon er et godt værktøj til at gøre det nemmere for dig selv at udsende tilbud og for kunden at vælge din virksomhed.

Hvad skal en tilbudsskabelon indeholde?

En tilbudsskabelon kan variere i indhold og udseende, alt efter hvilken branche der er tale om. Der er dog ikke nogle formelle krav til en tilbudsskabelon, men som hovedregel indeholder et tilbud de følgende oplysninger:

  • Din virksomheds navn, adresse og kontaktinformationer
  • Kundens navn, adresse og kontaktinformationer
  • Dato for tilbuddet 
  • Detaljeret beskrivelse af opgaven/servicen
  • Salgs- og leveringsbetingelser 
  • Prisen på tilbuddet (inklusiv og eksklusiv moms)
  • Frist for hvor længe tilbuddet gælder

Det er vigtigt, at informationer præsenteres på en overskuelig måde, således at kunden hurtigt kan få et overblik over tilbuddet. På den måde er der større sandsynlighed for at kunden vælger lige netop dit tilbud.

Hvordan laver man en tilbudsskabelon?

En tilbudsskabelon kan fx laves i Word, Indesign eller Illustrator, alt efter hvilket program du arbejder bedst i. Du kan også bruge et digitalt system som fx et regnskabsprogram til at udarbejde din tilbudsskabelon og håndtere alle dine tilbud. 

Billys tilbudsmodul

Hvis du benytter Billy Regnskabsprogram, kan du nemt håndtere alle dine tilbud i Billys tilbudsmodul. Her har du en brugervenlig tilbudsskabelon, hvor du hurtigt og enkelt kan oprette og sende tilbud til potentielle kunder.

Kunden kan godkende og underskrive tilbuddet direkte i browseren, hvorefter du får besked automatisk. Takker kunden ja til dit tilbud, kan du desuden nemt konvertere tilbuddet til en faktura, som sendes afsted til kunden. Tilbudsskabelonen kan du tilpasse med eget logo og design, så du samtidig giver kunden et professionelt indtryk.

Hvordan bruger man en tilbudsskabelon?

Når du har været i kontakt med en kunde, som ønsker et tilbud på en given ydelse, er det næste step, at du udfylder din tilbudsskabelon og sender den afsted til kunden. Inden du udfylder tilbudsskabelonen, er det dog vigtigt, at du har styr på din tilbudsberegning. Her skal du bl.a. overveje forventet brug af ressourcer og forventet start og slut dato for opgaven. Det er blot to værdifulde råd til udarbejdelse af tilbud

Når tilbudsskabelonen er udfyldt, skal du sikre at tilbuddet indeholder alle de nødvendige informationer, så du gør det så nemt som muligt for kunden at takke ja til dit tilbud.

Hvem har brug for en tilbudsskabelon?

Tilbud bruges på tværs af mange forskellige brancher og industrier til at give potentielle kunder et skræddersyet tilbud på en nærmere defineret opgave. Især i håndværkerbranchen er tilbud udpræget, da opgavetypen varierer fra kunde til kunde. Hvis du er freelancer, vil du sandsynligvis også tit blive bedt om at udarbejde et tilbud på en given opgave. Ligegyldig hvilken type opgave eller service der er tale om, kan du ved hjælp af en tilbudsskabelon hurtigt sende et tilbud afsted til en potentiel kunde. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage