Hvad er en forretningsplan?

En forretningsplan er en plan for, hvordan du har tænkt dig at drive og udvikle din virksomhed. En forretningsplan bliver ofte brugt til at skabe et overblik over din fremtidige planer for virksomheden, men ligeledes som hjælpemiddel over for banken, når du vil låne penge i din virksomhed.

Download Billys gratis guide til forretningsplan her

Hvad indeholder en forretningsplan?

Når der udarbejdes en forretningsplan, er det for at skabe et overblik over virksomhedens drift og udvikling. Den indeholder ligeledes din forretningsidé, og hvordan du har tænkt dig at udvikle den. Derfor skal den indeholde alle relevante oplysninger vedrørende din virksomhed. Et eksempel på disse oplysninger kunne være:

  • Dit budget
  • Planer om finansiering
  • Produktbeskrivelse
  • Beskrivelse af markedet
  • Markedsføringsplan
  • Planer for fremtidig udvikling
  • Organisation i virksomheden

Når disse informationer er samlet, kan du skabe dig et overblik over din virksomhed. En forretningsplan benyttes ofte til at skabe et udgangspunkt, som virksomheden kan se tilbage på. Det er ikke altid, at en forretningsplan bliver fulgt til mindste detalje, men mere som en beskrivelse af hvilken retning virksomheden arbejder sig hen i mod.

En forretningsplan benyttes også i forbindelse med finansiering af kapital til din virksomhed. Hvis du ønsker at overbevise potentielle investorer eller banker om, at din virksomhed er værd at skyde penge i, så hjælper det gevaldigt at udarbejde en konkret og detaljeret forretningsplan.

Ligeledes kan det hjælpe dig i forbindelse med rådgivning af din virksomhed, da eventuelle revisorer eller sparringspartnere bedre kan danne sig et overblik over din virksomhed, hvis alle detaljerne er nedskrevet i en forretningsplan.

En forretningsplan kaldes også for en business plan

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.