Kalenderår - Hvad er et kalenderår?

Et kalenderår er et år, der løber fra 1. januar til 31. december.

Du kan styre dit regnskab i Billy ligemeget om dit regnskabsår følger kalenderåret eller ej. Prøv Billy i dag.

Et kalenderår er det, der følger den såkalfte gregorianske kalender. 

Hvad bruger man et kalenderår til?

Det klassiske kalenderår som vi kender det bliver brugt i Danmark og rigtig mange af lande verden over. Der er også nogle lande, der ikke bruger samme kalender, og deres kalenderår ser altså anderledes ud. Eksempelvis i Kina har de også deres egen kalender, som dog mest bliver brugt i forbindelse med traditioner.

I mange virksomheder bruger de kalenderåret til at følge deres regnskabsår

Skal mit regnskab følge kalenderåret?

Det er mange, der vælger, at deres regnskabsår skal løbe fra 1. Januar til 31. December ligesom kalenderåret. Dog betyder det ikke, at dit regnskabsår skal det. For nogen er det bare nemmere, at de afslutter deres regnskab, når året også slutter, men for andre giver det ikke nogen mening.

Du kan selv vælge, hvordan dit regnskabsår skal ligge, så det skal ikke nødvendigvis følge kalenderåret. Der er særlig én ting der gør, at virksomheder vælger ikke at lade deres regnskabsår følge kalenderåret.

Der er nogen brancher, der helt naturligt har ekstra travlt i årets sidste måneder. Derfor ville det være ekstra travlt, hvis de også skulle afslutte deres regnskab samtidig med, at de har det deres travle tid. 

Derfor kan sådanne virksomhed med fordel ligge deres regnskabsår forskudt af kalenderåret. Det kan være, at det giver bedre mening, at det løber fra 1. Maj til 30. April eller noget andet.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage