Hvad er en kasserapport?

En kasserapport er en opgørelse af den daglige bogføring. Det er en registrering af dagens indbetalinger (salg og indskud) og udbetalinger (udgifter og hævninger). En kasserapport er det samme som en kassekladde.

Når du laver din kasserapport, så bliver dagens bilag altid sorteret efter: bank, kasse, giro eller andet. På den måde ved du og myndighederne hvilken type indbetaling eller udbetaling det enkelte bilag hører til. Når bilagene er sorteret, er næste skridt en optælling. Beløbet i kassen skal stemme med dagsopgørelsen. I sidste ende afstemmes de faktiske banktransaktioner med kasserapporten.

Når indbetalinger og udbetalinger registreres og afstemmes på daglig basis, er det et forarbejde til regnskabet. Det er også et overblik over transaktionerne. I bund og grund har man som virksomhedsejer ikke et valg, når det kommer til en kasserapport. Det er et krav i bogføringsloven. Virksomheden skal afstemme og kontrollere kassebeholdningen løbende. Kasserapporten er altså et værktøj til at imødekomme lovgivningens krav.

Det kan være en krævende disciplin at holde styr på kasserapporten. Der skal være styr på debet og kredit for at nå i mål med en korrekt afstemt kasserapport.

Lad os tage et eksempel:

Det indeholder en kasserapport for en butik, restaurant, cafe m.fl.:

Indbetalingerne er som sagt salg og indskud på daglig basis. Egentlig er det alle de likvide midler, som overføres fra en konto til en anden konto. Helt konkret kan det være kundernes køb i en butik.

Udbetalingerne er som sagt udgifter og hævninger på daglig basis. Det kan for eksempel være penge, som du har hævet til privat forbrug eller udbetaling af flaskepant.

De daglige indbetalinger og udbetalinger i en butik, restaurant eller cafe noteres i kasserapporten.

Brug kasserapport-funktionen i dit regnskabsprogram

I de fleste online regnskabsprogrammer, kan du finde et værktøj til din kasserapport.

Regnskabsprogrammet sørger automatisk for at opgøre om balance, bank og kasse stemmer. Oftest kan du også søge i dine posteringer, så du nemt kan finde frem til præcis den postering, du leder efter.

Kasserapporten er altså i høj grad automatiseret og nem at finde rundt i. Det giver dig et godt overblik, og samtidig sparer du en masse tastearbejde, når du skal lave dit regnskab.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage