Hvad er Litecoin?

Litecoin (LTC) er en kryptovaluta med hurtige overførsler og lave transaktionsgebyrer. Netop de to parametre har været med til, at Litecoin blev populær på kryptovaluta-markedet.

Litecoin ligner Bitcoin på mange måder. Det er ikke helt uden grund, at Litecoin minder om Bitcoin på det tekniske plan. Idéen til Litecoin kom på lystavlen hos en tidligere udvikler i Google. Han var meget interesseret i processerne bag Bitcoin-overførslerne. Det resulterede i, at Litecoin-koden blev offentliggjort på hjemmesiden, GitHub, den 7. oktober 2011. Få dage efter var Litecoin online i netværket af computere.

Ligesom de fleste andre kryptovalutaer, er Litecoin del af et open source betalingsnetværk. Netværket kaldes blockchain, og er fundamentet for al handel med kryptovaluta. Her er præmisserne grundlæggende forskellige fra det traditionelle valutamarked. Myndigheder og banker er byttet ud med et peer-to-peer netværk, hvor udbud og efterspørgsel alene bestemmer værdien af Litecoin og de fleste andre kryptovalutaer.

Hvad er forskellen på Litecoin og Bitcoin?

Selv om Litecoin og Bitcoin har ligheder i det tekniske setup, så er de alligevel langt fra ens. Den helt store forskel ligger i overførselstiden. Litecoin går nemlig igennem fire gange hurtigere end Bitcoin. I sidste ende betyder det, at Litecoin opnår flere overførsler og dermed øget værdi. Bitcoin er i april 2018 dog stadig den kryptovaluta med den højeste værdi pr. coin på markedet.

En anden stor forskel på de to coins er mængden af coins, der kan produceres totalt set. Her laver Litecoin knock out på Bitcoin. Der kan produceres 84 millioner Litecoins og 21 millioner Bitcoins i alt.

Der er også forskel på, hvordan du finder nye coins i netværket. Alle kan få fingrene i nye coins, hvis de har computerkraften til at gennemføre transaktionerne for de andre brugere. Men for at få transaktionerne, skal du først løse en matematisk algoritme. Det er kendt som mining. Litecoin har en algoritme, som er mindre kompleks end den Bitcoin har. Derfor kan flere være med i kampen om at mine nye Litecoins.

Hvad er værdien af Litecoin?

Litecoin trådte ind på kryptovalutamarkedet kort tid efter den første kryptovaluta, Bitcoin. Litecoin så Bitcoin som guldmønten, og ambitionen var at blive sølvmønten. Om det er lykkedes må stå i det uvisse, men en ting er sikkert. Tallene taler sin sag.

Kun få år efter Litecoin gik online i netværket, steg værdien voldsomt. I år 2013 tog Litecoin nemlig et enormt spring, hvor værdien steg med 100% på 24 timer. Et spring som gav en markedskapitalværdi på én milliard USD. I år 2017 ramte kapitalværdien 4,6 milliarder USD, og én Litecoin kostede cirka 83 USD.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage