Hvad er et resultatbudget?

Et resultatbudget viser, hvordan du forventer dit kommende års resultat bliver.

Resultatbudgettet for din virksomhed viser altså, hvor mange indtægter og udgifter du forventer at have. Et resultatbudget tager udgangspunkt i resultatopgørelsen og skal indeholde de samme poster.

Det er helt op til dig, hvor langsigtet du vælger at lave dit budget, men det er ofte en god idé at lave det minimum ét år frem. Mange långivere og investorer ser ofte gerne, at du har lagt en plan og et budget for en længere periode. Husk, at dit resultatbudget skal indeholde alle forventede indtægter og udgifter i den periode, du laver et budget for.

Hvordan laver man et resultatbudget?

Når du skal lave et resultatbudget for din virksomhed, kan det gøres ved hjælp af flere forskellige metoder. De metoder, som man anvender, er enten den direkte metode eller den indirekte metode.

Den direkte metode
Hvis du vælger at bruge den direkte metode, når du laver dit resultatbudget, skal du tage udgangspunkt i hver enkelt varenummer. Denne metode er mest effektiv, hvis du ikke har for mange produkter, da det ellers vil være for tidskrævende.

Den indirekte metode
Vælger du at bruge den indirekte metode til dit resultatbudget, skal du tage udgangspunkt i din virksomheds samlede sortiment eller de overordnede produktkategorier. Denne metode er god, hvis din virksomhed har mange forskellige produkter, da den vil være mindre tidskrævende.

Ulempen ved denne metode er dog, at produktgrupper med forskellige salgsmønstre vil blive budgetteret sammen. Problemet kan løses ved at samle de produkter, som er mest sammenlignelige i forskellige kategorier.

Hvad indeholder et resultatbudget?

Når du skal udarbejde dit resultatbudget, skal du tage udgangspunkt i resultatopgørelsen. Igen er det vigtigt, at det indeholder alle forventede indtægter og udgifter for at give et retvisende billede af, hvad det kommende års resultat bliver.

Et resultatbudget består af:

  • Omsætning fordelt på produkter/ydelser
  • Faste omkostninger
  • Variable omkostninger

Et resultatbudget kaldes også for et driftsbudget. Hvis du vil vide mere omkring, hvad et resultatbudget skal indeholde, kan du læse om det under driftsbudget.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage