5 tips: Sådan undgår du et uhyggeligt regnskab

Dato:29. oktober 2020
Læsetid:5 minutter

Det er nok hverken spøgelser eller zombier, der holder dig vågen om natten, hvis du er selvstændig. I stedet er det sikkert mere de søvnløse nætter op til indberetningsfristerne for enten moms eller årsregnskab. Spøgelser og zombier kan vi ikke gøre så meget ved, men vi kan hjælpe dig med at få ro i maven og styr på regnskabet. Derfor har vi samlet vores tre bedste tips til, hvordan du undgår gåsehud og bekymring, når du skal ordne dit regnskab i denne mørke tid.

1. Kig i krystalkuglen

Du kan afværge mange af de søvnløse nætter ved at være på forkant med din virksomheds økonomi. Selvom der er godt gang i biksen, er det ikke altid ensbetydende med, at du får en høj omsætning. Du kan blandt andet komme ud for, at dine opgaver eller projekter koster mere end forventet.

Slip for en grim overraskelse ved at kigge i krystalkuglen i ny og næ. Find ud af, hvad opgaverne og projekterne koster, og involvér dem, der har indflydelse på din virksomhed.

At være på forkant med små såvel som store opgaver gør dig i stand til at holde skarpt øje med din virksomheds budgetter.

Læs mere om, hvordan du effektivt styrer projekter her.

Hold øje med, hvor meget dine projekter koster, inden du klapper for meget i hænderne over penge i forretningen.

2. Stil ikke træskoene

2020 er et hårdt år for store såvel som små virksomheder. Heldigvis kan der være hjælp at hente fra staten, hvis din virksomhed har været påvirket af nedlukning eller forsamlingsforbud. Har du endnu ikke undersøgt, om du kan få gavn af statens hjælpepakke, bør du gøre det nu.

Har du ret til hjælpepakken, skal du dog være helt ajour med din bogføring. Erhvervsstyrelsen skal nemlig have indsigt i din virksomheds resultatopgørelse for de måneder, du ønsker kompensation for, så der kan foretages en sammenligning med perioden året før.

I vores blogopslag, “Sådan klargør du dit regnskab til regeringens hjælpepakker”, har vi gjort det nemt for dig, at blive klogere på alt, hvad du bør have styr på.

Skal du ansøge om hjælpepakken, bør din bogføring være helt ajour. Erhvervsstyrelsen skal bruge dit regnskab til at afgøre, om du er dækket.

3. Tæm moms(tret)

Hvis du har en momsregistreret virksomhed, vil du helt klart støde på momstret i dit regnskab før eller siden. Momstret kan være uhyre svær at tæmme, hvis du ikke får gjort det i god tid, inden momsfristen står for døren.

Der er mange ting at holde styr på i forbindelse med din moms. Du skal nemlig huske de vigtige datoer for, hvornår du skal indberette moms. Og du skal kende forskellen på de mange typer af moms.

Derudover skal momsen afregnes helt korrekt, hvis du vil undgå skræk og skattesmæk. Glemmer du at betale din moms, kan det koste knaster.

Med Billys smarte momsfunktion kan du tæmme momstret uden besvær. Med få klik indberetter du din moms helt gratis, undgår at miste overblikket i komplicerede momsudregninger, og kan nemt danne dig et overblik over, hvor meget moms du har til gode eller skal betale tilbage. Billy udregner momsen automatisk og løbende, så du slipper for at lave de komplicerede momsberegninger selv. Alt med moms kan ikke blive mere simpelt, hurtigt og let - og helt ufarligt.

Du kan læse mere om, hvad et momsregnskab indeholder her.

Hold styr på din moms med Billy. Så sparer du tid på at sætte dig ind i formler og frister.

4. Slip for bank eller ballade

Hvis du ikke får bankafstemt i ny og næ, kan det hurtigt give dig ballade. Du kan risikere at saldoen i dit regnskabsprogram ikke stemmer overens med virkeligheden. Det gør det svært at lave både dit årsregnskab og din momsafregning korrekt - og endnu sværere at holde styr på din virksomheds økonomi.

Hvis du vil undgå at dit økonomiske overblik sejler, bør du lave en bankafstemning. Det kan du gøre ved at sammenligne dine kontoudtog i banken med de bogførte indtægter og udgifter i dit regnskab.

Har du mange andre uhyggelige hængepartier, kan en hurtigere løsning som et regnskabsprogram være sagen.

Med et regnskabsprogram som Billy kan du nemlig automatisere din bankafstemning. Så vil dine posteringer fra banken løbende blive overført til regnskabsprogrammet. Helt automatisk. På den måde vil forebygger balladen med ubalance mellem dine forskellige saldi. Det er skræmmende smart.

Sørg for løbende at sammenligne dine kontoudtog i banken med de bogførte indtægter og udgifter i dit regnskab. Så er du sikker på, at dit regnskab er korrekt

5. Automatisér alt fra A til Zombie

Rod er roden til alt ondt. Desværre er det ikke kun i løbet af uhyggelige højtider, at kvitteringer og bilag let forsvinder, vigtige deadlines glemmes, og bogføringen bliver en truende tidsrøver. Derfor anbefaler vi, at du automatiserer alt det, du kan.

Med Billy Premium er regnskab gjort til en leg. Send let fakturaer og tilbud, upload kvitteringer med din smartphone, afregn moms med få klik og meget, meget mere. Bogføring og kassesystem og webshop er også gjort pærelet gennem Billys integrationer.

Gør som tusindvis af andre og hop med på den digitale bølge. Vi lover dig, at Billy Premium hjælper dig med det, der er langt mere uhyggeligt end spøgelser og zombier.

Du kan spare tid ved at automatisere mange af dine arbejdsprocesser. Med Billy Premium kan let få orden i dit regnskab, så du slipper for deadlines, bøder og andre regnskabsgys.

Prøv Billy Premium helt gratis i 30 dage.

  • Ferie og Regnskab: Forbered din virksomhed til sommermånederne
  • Grundlæggende regnskabsføring - 3 emner du skal forstå
  • Årsregnskabets øvrige oplysninger for selskaber - hvad skal du være opmærksom på?