One Stop Moms i Billy Regnskabsprogram

Forfatter:Patrick Larsen
Dato:30. december 2014
Læsetid:2 minutter

One-stop moms i Billy

Pr. 1. januar 2015 træder der omfattende regelændringer i kraft for virksomheder, der sælger teleydelser, radio- og tv-spredningstjenester og/eller elektroniske ydelser til private i andre EU-lande. Der eksisterer to forskellige måder, hvorpå dette kan håndteres (læs vores tidligere blogindlæg om regelændringerne for uddybelse).

Den letteste løsning, One Stop Moms, kræver stadig en del af den selvstændige, og vi har derfor udviklet en løsning, som gør det væsentligt lettere at bogføre og indberette for selvstændige, som er omfattet af de nye regler.

Sådan fungerer One Stop Moms i Billy

Når opsætningen af programmet først er lavet, så påfører Billy automatisk den rigtige momssats, når du vælger din kunde og dit produkt. Derudover beregner Billy også de beløb, som du skal bruge, når det er tid til indberetning – både til din almindelige momsopgørelse og til den særlige indberetning til Mini One Stop Shop (M1SS).

Det eneste, du selv skal beregne, er den samlede Rubrik C til din almindelige momsopgørelse. Denne finder du hurtigt og nemt ved at lægge alle de manuelt oprettede rubrikker sammen med den, der er oprettet som standard. Det er derfor langt mere overkommeligt at håndtere de nye moms-udfordringer i Billy frem for i et regnskabsprogram, som ikke understøtter det nye regelsæt.

Læs vores hjælpeartikel, som gennemgår fra A-Z, hvordan du gør dit Billy-regnskab klar til at håndtere One Stop Moms. Så er du klar til endnu et bekymringsfrit regnskabsår hos Billy.

  • Technostress - Hvad er det og hvordan kan du håndtere det?
  • Kom godt fra start med ESG-rapportering
  • Helligdage og søgnehelligdage i 2024