Din webshop guide

Julie Tandrup Gravesen

Responsivt design til webshop

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

For dig der vil starte en webshop i dag, er det ikke til at komme uden om et responsivt webshop-design. Din webshop skal kunne tilpasse sig dine kunders behov, og det betyder også, at den skal kunne tilpasse sig forskellige skærmstørrelser. I det følgende afsnit vil vi kort gennemgå hvad et responsivt design er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan du sørger for, at din side bliver responsiv.

Hvad er et responsivt design?

Responsivt design er en mere brugervenlig måde at designe hjemmesider og webshops på. Ved responsivt webdesign udarbejdes hjemmesider og webshops med den hensigt, at de skal kunne fungere på både computere, tablets og smartphones. Den responsive webshop kan altså automatisk tilpasse sig forskellige skærmstørrelser, så billeder, tekst, menuer osv. skalleres op og ned, afhængig af den enhed, du ser siden på. I praksis fungerer det ved, at et stykke kode på siden registrerer, hvilken skærmstørrelse shoppen vises på, og ud fra denne information bliver sidens visning tilpasset enheden. Eftersom det kun er selve layoutet, der tilpasser sig de forskellige skærmstørrelser, og altså ikke indholdet, kræver en responsiv webshop hverken mere eller mindre arbejde end en ikke-responsiv webshop. Hidtil har mange valgt at imødekomme det store behov for brugervenlig mobilvisning ved at lave dedikerede mobilvenlige hjemmesider. Dette er dog mere krævende i længden, da det betyder, at man hele tiden vil være nødsaget til at vedligeholde og opdatere to hjemmesider; både den desktop-optimerede og den mobil-optimerede. I dag er en responsiv webshop derfor langt at foretrække for de fleste.

Hvorfor er det vigtigt at have en webshop med responsivt design?

51 % af alle danskere har handlet på deres mobil i løbet af de seneste tre måneder, og intet tyder på, at denne udvikling vender foreløbigt. Kunderne er mere utålmodige end nogensinde før, og de vil have muligheden for hurtigt og nemt at handle på farten. Det betyder også, at det er vigtigere end nogensinde at have en webshop, der fungerer optimalt på både computer, tablet og mobil. Mobilvenlighed har, ud over det rent praktiske, også stor betydning for hvordan din webshop ranker på Google. Google belønner hjemmesider og webshops med responsivt design, ved at give dem en bedre placering i søgeresultaterne. Derfor er et responsivt design i dag afgørende, både i forhold til brugeroplevelsen, men også i forhold til søgemaskineoptimering og den overordnede konkurrence på markedet.

Hvordan gør jeg min webshop responsiv?

I dag tilbyder de fleste platforme muligheden for at vælge responsivt design. De fleste nye hostede hjemmesider og webshops vil helt automatisk blive lavet i et responsivt design, dog er det vigtigt, at du fra starten sikrer dig, at det template, du vil have, er responsivt. Det er meget lettere at vælge responsivt design fra starten, end det er at skifte til responsivt design hen ad vejen.

  • 51 % af alle danskere har handlet på deres mobil i løbet af de seneste tre måneder.
  • Tilpas din webshop til forskellige skærmstørrelser, så dine kunder får en god oplevelse lige meget, hvordan de tilgår webshoppen.
Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.