Hvad er regnskab i Excel?

Hvis du laver dit regnskab i Excel, skal du selv opbygge dit Excel-ark med forskellige posteringer, bilag og transaktioner. Dette kræver en indgående viden om Excel og regnskabsregler, hvis du vil undgå at komme i strid med bogføringsloven.

I takt med digitaliseringen af regnskabsproducerer, vælger mange et online regnskabsprogram som Billy til at lave deres regnskab. Brugen af et regnskabsprogram følger også Skattestyrelsens anbefalinger. 

Regnskab i Excel kan stride mod lovgivningen

Hvis du lige nu laver dit regnskab i Excel, skal du være opmærksom på, at det kan være i strid med bogføringsloven.

I Excel kan du nemlig komme til at slette og ændre i transaktioner og fakturaer i dit regnskab, og dette er i strid med lovgivningen. 

Med Billy Regnskabsprogram overholder du automatisk bogføringsloven, og du skal derfor ikke bekymre dig over om SKAT godkender dit regnskab.

Et alternativ til regnskab i Excel

Med Billy Regnskabsprogram får du et enkelt og gratis alternativ til at lave dit regnskab i Excel. Selvom du måske er vant til at arbejde i Excel, er det ikke det bedste program til regnskab og bogføring. 

Når du laver dit regnskab i Billy, sikrer du, at regnskabet overholder alle lovkrav og undgår dumme tastefejl. Billy er bygget med brugervenlighed i fokus, og du vil hurtigt opdage, at du sparer tid ved at lave dit regnskab i et regnskabsprogram. 

Slut med regnskab i Excel

Hvis du er vant til at lave regnskab i Excel, skal du forberede dig på at ændre dine regnskabsprocesser. Med den nye bogføringslov der trådte i kraft d. 1 juli 2022, er det nemlig snart slut med regnskab i Excel.

Det skyldes kravet om digital registrering og opbevaring af regnskabsmateriale, og fra 2024 krav om brug af et digitalt bogføringssystem som Billy.

Forbered dig på de nye regler der træder i kraft d. januar 2023 ved at oprette en gratis konto hos Billy i dag.

Regnskab i Excel vs Billy

Excel
Billy
Overholder bogføringsloven
Ubegrænset posteringer
Hjælp til bogføring og regnskab
Indbygget fakturaprogram
Automatisk overblik over nøgletal
Opbevaring af bilag i skyen
Automatiske bogføringsforslag
+80 integrationer til automatisering
Sikker opbevaring af dine data
Nem og brugervenlig bankafstemning
Mobilapp

Super tilfredse brugere

Carolina VallejoBedste regnskabs program jeg nogensinde…
“Bedste regnskabs program jeg nogensinde har haft. Utrolig god service og support, af altid venlige og hjælpsomme medarbejdere…”Trustpilot review
Mads VeibyStifter af M1
"Jeg kan klart anbefale Billy, da de har brugeren i centrum (Apple-tankegang), frem for andre regnskabsprogrammer hvor teknikken er i centrum (Microsoft-tankegang)."Trustpilot review
Jonas BengtsenFreelancer
"Jeg valgte Billy Basic, da jeg kun har brug for at sende en faktura engang imellem i forbindelse med mit freelancearbejde. Det er virkelig lækkert og overskueligt."Trustpilot review
Prøv Billy gratis nu

Regnskab på farten

Med Billys mobilapp kan du klare dit regnskab, når du er på farten. Billy mobilapp er bygget med brugervenlighed i fokus, til dig der ønsker at få styr på dit regnskab uden besvær.

Modsat regnskab i Excels mobilapp kan du med få klik klare alt fra bogføring, fakturering og momsafregning, gennem de mange automatiserede funktioner. På den måde får du frihed til at klare regnskabet i en travl hverdag.

Få hjælp til regnskab

Laver du regnskab i Excel, kan du ikke ringe eller skrive til Microsoft og forvente, at de kan hjælpe dig med regnskabet. 

I Billy sidder vi klar til at hjælpe dig fra kl. 8-23 alle årets dage, hvis du har brug for hjælp til fakturering, bogføring eller programmet.

Du fanger os her i chatten, på billy@billy.dk eller 60 24 60 24.

Har du endnu ikke startet din virksomhed?

I Billy vil vi gerne hjælpe selvstændige godt fra start, så det administrative bøvl ikke skal holde dig tilbage.

Derfor har vi lavet opstartspakken, der gør det nemt for dig at starte din virksomhed.

For kun 2.495 kr. får du alt du skal bruge til at udleve din drøm som selvstændig.