Gratis og online bogføring Gratis og online bogføring

Enkelt alternativ til regnskab og bogføring i Excel

Med Billy Regnskabsprogram får du et enkelt og gratis alternativ til at lave regnskab i Excel. Som Billy-bruger overholder du automatisk alle lovkrav til regnskab, og du undgår at lave dumme fejl. Kom i gang på 5 min.

Billy Regnskabsprogram og Billy logo Billy Regnskabsprogram og Billy logo

Når du bogfører i Excel:

  • Overholder du ikke lovkrav til regnskab
  • Risikerer du dumme slå- og tastefejl
  • Kan du ved et uheld slette transaktioner
  • Kan du ved et uheld ændre i gamle fakturaer
  • Risikerer du, at SKAT ikke godkender dit regnskab
Billy Regnskabsprogram og testimonial fra Mads Veiby Billy Regnskabsprogram og testimonial fra Mads Veiby

Mads Veiby

Stifter af M1

"Jeg kan klart anbefale Billy, da de har brugeren i centrum (Apple-tankegang), frem for andre regnskabsprogrammer hvor teknikken er i centrum (Microsoft-tankegang)."

Jonas Bengtsen og Billy Regnskabsprogram Jonas Bengtsen og Billy Regnskabsprogram

Jonas Bengtsen

Freelancer

"Jeg valgte Billy Basic, da jeg kun har brug for at sende en faktura engang imellem i forbindelse med mit freelancearbejde. Det er virkelig lækkert og overskueligt."

Bogføring i Excel strider mod bogføringsloven

Et af de vigtigste principper i bogføringsloven er, at man ikke må være i stand til at slette eller ændre i tidligere transaktioner i regnskabet. Anvender du Excel, kan du let komme til at lave ændringer i cellerne. Enten ved et uheld - eller måske med vilje, fordi du ikke er klar over, at dette er i strid med lovgivningen. Det er også et krav, at nummeringen af dine fakturaer sker fortløbende, det vil sige, at der aldrig må være to fakturaer, som har samme bilagsnummer. Det er også let sket, at du kommer til at rode rundt i nummereringen ved en fejl. Med Billy overholder du helt automatisk bogføringsloven, uden du behøver at skænke det en tanke. Billy er lavet sådan, at du ganske enkelt ikke kan komme til, at gøre noget som strider mod loven ved et uheld, som i sidste ende kan betyde, at SKAT ikke godkender dit regnskab.

SKAT anbefaler at bruge et regnskabsprogram

SKAT har for nyligt lavet en udførlig guide til, hvordan du som selvstændig erhversvdrivede bedst muligt holder styr på din virksomhedes økonomi. I denne guide har SKAT til og med valgt at dedikere et helt afsnit til vigtigheden af at anvende et bogføringsprogram, både til bogføring, moms- og skatteregnskab, til fakturaer, lagerstyring og meget mere. Undeforstået er det selvfølgeligt, at det ikke en en god ide, at forsøge at holde styr på virksomhedens økonomi i Excel. I værste fald kan du risikere, at SKAT ikke godkender dit regnskab. Så hvorfor ikke sørge for, at gøre det rigtigt fra begyndelsen. I SKATs guide kan du både læse om, hvorfor man man bør anvende et bogføringsprogram, og hvordan man bogfører. Du finder SKATs guide til bogføring, regnskab og fakturering her.

Billy er et enkelt alternativ til Excel

Du synes måske, at Microsoft Excel er let at bruge, og du bruger det sikkert allerede til alt muligt andet. Derfor er det fristende at fortsætte og lave virksomhedsregnskab i Excel også. Men når du har læst afsnittet ovenfor, ved du også, hvorfor det er en dårlig ide. I Billy giver vi dig en 30 dages gratis prøveperiode af Billy Premium, hvor du har adgang til alle regnskabsprogrammets funktioner, så du har mulighed for at teste programmet og selv se, hvor let det faktisk er at bogføre i Billy. Efter prøveperioden kan du oprette dig som gratis Basic-bruger eller fortsætte som betalende Premium-bruger. Billy er bygget med brugervenlighed i fokus, og du vil lynhurtigt opdage, at det faktisk er lettere at bogføre i Billy end i Excel. Bogfører du i Billy, behøver du heller ikke at være nervøs for, om du overholder bogføringsloven. Den har vi styr på, så du ikke selv behøver at have styr på den.

Med Billy får du gratis support 7 dage om ugen

Bogfører du i Excel, er der ingen hjælp at hente. Du kan ikke ringe eller skrive til Microsoft og forvente, at de kan hjælpe dig med bogføringen. Som Billy-kunde kan du altid få hjælp fra hjælpecenteret, som har åbent alle ugens dage.

I Billy sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål alle dage fra klokken 08.00 til 23.00. Hvis du er Billy-kunde kan du skrive til os på billy@billy.dk, anvende chatten som du finder i højre hjørne i programmet eller på hjemmesiden, eller ringe til os på 6024 6024. Så sidder vi klar til at hjælpe dig med alt fra bogføring, fakturering og momsregnskab.