Sådan bogfører du et gavekort med faktura

Billy regnskabsprogram forfatter Billy regnskabsprogram forfatter

Jacob Seibæk

2. oktober 2018

I denne supportartikel guider vi dig visuelt igennem bogføringen af et gavekort igennem fakturamodulet i Billy. Vi viser dig både, hvordan fakturaen skal oprettes ved salget og indløsningen af gavekortet.

Som denne supportartikel også guider dig igennem, skal du bemærke, at der først skal betales moms ved indløsningen af gavekortet.

Husk at holde styr på disse gavekort, således at du ved at de indløsende gavekort er gyldige.

Hvis ikke du ønsker at lave en faktura på dette, kan du blot lave manuelle transaktioner. Dette har vi også en supportartikel til, klik her.

Rettelse i kontoplanen og oprettelse af produkt

Inden vi går i gang med at oprette fakturaen, skal vi have tilladt betalinger på vores Gavekort-konto i kontoplanen og oprettet et produkt til produktlinjen.

For at tillade betalinger på vores konto i kontoplanen, finder vi først kontoen - i Billys standard kontoplan hedder den 7395 - Gavekort. Hvis ikke en lignede konto er oprettet i dit regnskab, opret da denne konto under kortfristede forpligtelser under passiverne. Dette link guider dig igennem oprettelse af ny konto i kontoplanen.

• Tryk på Ret konto, når du har fundet den i kontoplanen
  • Sæt flueben ved Tillad betalinger på denne konto
  • Tryk Gem konto
Bogføring af gavekort med faktura

For at oprette et produkt skal vi ind på produktoversigten (dette kan også gøres direkte ved oprettelsen af en faktura).

• Tryk på Indstilinger og dernæst Produkter
  • Tryk efterfølgende på Opret produkt
Bogføring af gavekort med faktura
  • Udfyld Navn, Beskrivelse, Indtægtskategori og Momssats
  • Bemærk at Indtægtskategori skal være din gavekortskonto i kontoplanen, og at Momssats skal være momsfrit
  • Tryk Gem produkt
Bogføring af gavekort med faktura

Oprettelse af faktura ved salget af et gavekort

I dette eksempel tager vi udgangspunkt i, at du skal bogføre salget af et gavekort på 1.000 kr.

Nu er vi klar til at lave en faktura ved salget af et gavekort.

• Tryk på Faktura i menuen og dernæst Opret faktura
Bogføring af gavekort med faktura

Udfyld følgende:

• Kunde som køber gavekortet
  • Dato for køb af gavekortet
  • Produkt - vælg det oprettede produkt Gavekort
  • Pris på gavekortet
  • Tryk Godkend
Bogføring af gavekort med faktura

Efter fakturaen er godkendt, skal du trykke på Registrer betalingen og vælg den bankkonto betalingen er sket på.

Bogføring af gavekort med faktura

Du har nu bogført salget for et gavekort på 1.000 kr.

Oprettelse af faktura ved indløsningen af et gavekort

Vi fortsætter med eksemplet på de 1.000 kr. Når gavekortet er indløst, skal du igen oprette en ny faktura.

• Tryk på Faktura i menuen og dernæst Opret faktura

Udfyld følgende:

• Kunde som indløser gavekortet
  • Dato for køb af diverse vare for det gyldige gavekort
  • Produkt - vælg de produkter som kunden køber.
  • Pris på de købte varer.
  • Tryk Godkend
Bogføring af gavekort med faktura
  • Vigtigt: Efter fakturaen er godkendt, skal du trykke på Registrer betalingen, og vælg da Gavekort-kontoen, så du viser, at betalingen er sket på denne.
Bogføring af gavekort med faktura

Du har nu bogført salget og indløsningen af et gavekort på 1.000kr.

• Hvis din kunde køber varer for mindre end 1.000 kr., regulér fakturaens beløb og hold da styr på gavekortets værdi.
  • Hvis din kunde køber varer for mere end 1.000 kr., lav da en delbetaling, hvor først registreres betaling på gavekortets værdi og dernæst, hvad kunden køber for yderligere.

Klik her for at, se hvordan man kan lave en delbetaling på en faktura i Billy.

Har du problemer eller spørgsmål til oprettelse af en faktura ved salget og indløsningen af et gavekort, skal du være velkommen til at kontakte supporten på chatten, billy@billy.dk eller 60 24 60 24.