Sådan udbetaler du løn til dig selv

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:19. januar 2023
Læsetid:1 minut

I en enkeltmandsvirksomhed er det virksomhedens overskud, som betragtes som din løn. Du kan læse mere om løn i en enkeltmandsvirksomhed i vores blog indlæg eller i vores lønguide. Når du udbetaler løn til dig selv som ejer i en enkeltmandsvirksomhed, så foretager du en privat hævning, der bliver trukket fra din bank (aktiv) og din egenkapital (passiv).

Udbetal løn til dig selv

• Vælg Bogføring i venstremenuen
  • Vælg derefter Kassekladde
  • Klik Tilføj transaktion
  • Vælg F
  • Vælg et bilags nr. eller lad det billy forslår stå
  • Vælg en dato for overførslen
  • I teksten kan du skrive "løn x måned"
  • Konto skal være 7130 - mellemregning med ejer
  • Skriv Beløbet i Debet
  • Modkonto skal være 5710 - bank
  • Godkend
  • Transaktionen er nu godkendt, og du har nu hævet din løn.