Sådan udbetaler du løn til dig selv

Billy regnskabsprogram forfatter

Trine Bentkjaer

3. februar 2014

I en enkeltmandsvirksomhed er det virksomhedens overskud, som betragtes som din løn. Du kan læse mere om løn i en enkeltmandsvirksomhed i vores blog indlæg. Når du udbetaler løn til dig selv som ejer i en enkeltmandsvirksomhed, så foretager du en privat hævning, der bliver trukket fra din bank (aktiv) og din egenkapital (passiv).

Udbetal løn til dig selv

• Vælg Regnskab i venstremenuen
  • Vælg derefter Transaktioner
  • Klik Ny transaktion
Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv
  • Vælg Hævet af ejer
Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv
  • Angiv dato for hævning, egenkapitalkonto, hævet beløb og konto det hæves fra. Medmindre du har oprettet en konto specifik til hævning til ejer f.eks. Hævning til John, så vælg Mellemregning med ejer. Kontoen der hæves fra vil normalt være Bank.
  • Angiv en beskrivelse af hævningen
  • Vælg Godkend
Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv
  • Transaktionen er nu godkendt, og du har nu hævet din løn.