Lønguide til selvstændige

Toke Kruse

Lønguide til enkeltmandsvirksomhed og I/S-selskab

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Udbetaling af løn til dig selv er det første, du som virksomhedsejer bør sætte dig ind i, når det kommer til bogføring. Dine private regninger skal også betales, og du kan hurtigt komme til at bogføre din løn forkert eller snyde dig selv for nogle fordele, hvis du ikke er opmærksom på dine muligheder.

Hvordan din lønomkostning skal bogføres afhænger i høj grad af, hvilken virksomhedsform du anvender, da der er forskel på, hvordan lønnen udbetales, alt efter om du driver en enkeltmandsvirksomhed eller eksempelvis et ApS-selskab. Der eksisterer også flere løsninger for hver virksomhedsform, så det kan være en jungle at finde ud af, hvilken løsning du skal anvende, og hvilke fordele der eksisterer for de enkelte løsninger.

Denne guide vil berøre forholdene for enkeltmandsvirksomheder og I/S-selskaber og give dig et overblik over, hvordan du skal bogføre din løn, samt hvilke fordele der kan være ved at anvende en anden aflønningsform eller en kombination af disse.

Guiden gennemgår, hvordan du bogfører din løn og giver dig samtidig et overblik over, hvilken aflønning du skal anvende i din virksomhed.

Da løn kan være omfattende, anbefaler vi, at du drøfter de forskellige muligheder med en professionel revisor, så din løn og skat bliver korrekt, men håber samtidig, at denne guide giver dig indblik i, hvad du har af muligheder.

God læselyst!

Billys Hjælpecenter

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.