Lønguide til selvstændige

Toke Kruse

Løn i I/S-selskab (interessentselskab)

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

”Løn” i et I/S-selskab fungerer i princippet på samme måde som i en enkeltmandsvirksomhed, hvor du deler overskuddet i virksomheden med dine partnere, og dette herved fungerer som hver jeres indkomst/løn.

Det er dog muligt at udbetale konkret løn til en af ejerne, som om denne var en ansat. Dette skal dog være nedfældet i ejeraftalen for at kunne lade sig gøre rent juridisk. Det kunne bl.a. være aktuelt, hvis en af ejerne i jeres virksomhed arbejder mere end de andre.

I ejeraftalen vil I også kunne aftale en anden fordeling af overskuddet end den, som ejerandelene i virksomheden normalt ville afstedkomme.

Eksempel:

Du og din partner ejer et I/S-selskab sammen med 50 % hver. Medmindre andet er nedfældet i ejeraftalen, vil I modtage 50 % af overskuddet hver. I ejeraftalen er det muligt for jer at aftale en anden fordeling, hvilket f.eks. kunne skyldes, at en af jer arbejder mere end den anden i virksomheden og derfor skal have en større andel af overskuddet. Det kunne også være, at den ene har tilført mere kapital og derfor efter intern aftale har krav på en større andel af overskuddet.

Ved udarbejdelse af en ejeraftale anbefales det, at I begge får hver jeres advokat til at assistere og rådgive, så I undgår evt. tvister og mistanke om, at den ene part har snydt den anden.

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.