Bogføring af vareprøver

Dato:4. maj 2022
Læsetid:2 minutter

Hvis du driver en virksomhed, hvor du sender vareprøver ud til dine kunder, skal disse prøver naturligvis bogføres. Det kan også være du har sendt vareprøver til en influencer, som betaling for reklamering på de sociale medier.

Her kan du se, hvordan du nemt bogfører vareprøver for begge typer. Vi vil starte med at gennemgå vareprøver til en kunde, og derefter vareprøver som et betalingsmiddel for markedsføring igennem influencers.

Sådan bogfører du vareprøver sendt til kunder

• Gå til Indstillinger
  • Gå til Regnskab
  • Tryk Rediger kontoplan
  • Klik Opret konto øverst til højre
  • Under kontogruppe skal du vælge 1200 - Direkte salgsomkostninger
  • Vælg et kontonummer som endnu ikke er brugt
  • Skriv Vareprøver til kunder under kontonavn og evt. Beskrivelse
  • Gå til kassekladden under bogføring
  • Indtast derefter den konto, som du har bogført dine vareindkøb på. I dette eksempel bruger vi 1210 - Direkte omkostninger
  • Skriv beløbet på dine vareprøver ind i kredit, som angiver, at vareindkøbskontoen bliver mindre
  • Sæt derefter modkontoen til den nyoprettede konto “vareprøver til kunder”
  • På den måde flytter du i princippet beløbet fra én udgiftskonto til en anden
  • Husk, at der ikke skal moms på denne type transaktion, da du allerede har trukket momsen fra ved varens indkøb
  • Husk at vedhæfte et bilag om vareprøverne

• Godkend kassekladden ved at trykke på fluebenet og tryk godkend, eller ved at trykke godkend alle og Godkend transaktioner

Vareprøver til influencers

Hvis du nu i stedet sender vareprøver ud til influencers som betaling for markedsføring af din forretning, skal det bogføres på en anden konto. Fremgangsmåden er den samme, hvor vi starter med at oprette en konto men i stedet for at oprette en konto under 1200 - Direkte salgsomkostninger, vælger vi i stedet kontogruppen 1600 - Salgs- og rejseomkostninger. Denne konto kan kaldes Vareprøver til markedsføring

• Gå til kassekladden under bogføring
  • Indtast derefter den konto, som du har bogført dine vareindkøb på. I dette eksempel bruger vi 1210 - Direkte omkostninger
  • Skriv beløbet på dine vareprøver ind i kredit, som angiver, at vareindkøbskontoen bliver mindre
  • Sæt derefter modkontoen til den nyoprettede konto “vareprøver til markedsføring”
  • På den måde flytter du i princippet beløbet fra én udgiftskonto til en anden
  • Husk, at der ikke skal moms på denne type transaktion, da du allerede har trukket momsen fra ved varens indkøb
  • Husk at vedhæfte et bilag om vareprøverne

Husk at godkende kassekladden ved at markere transaktionen og klikke godkend eller vælg godkend alle.

Har du spørgsmål til, er du altid velkommen til at kontakte os på billy@billy.dk60 24 60 24 eller skrive til os på chatten.