B2C (Business to Consumer) - Hvad er B2C?

B2C er en forkortelse for Business to Consumer, og er en salgsmodel der betegner virksomheder, der sælger produkter og services direkte til slutforbrugeren. B2C er en af de mest udbredte salgsmodeller der findes.

Har du en B2C virksomhed? Så kan vi hjælpe med at holde styr på dit regnskab. Prøv gratis Billy Regnskabsprogram.

Forskellen på B2C (Business to Consumer) og B2B (Business to Business) er, at B2B er handel mellem virksomhed og virksomhed, og B2C er handel mellem virksomhed og slutforbruger. 

Hvad kendetegner B2C salg?

B2C markedet dækker over størstedelen af de produkter, den almene forbruger køber i deres dagligdag. Eksempler på dette kunne være supermarkeder, som sælger diverse dagligvarer, samt tøjbutikker eller byggemarkeder. B2C virksomheder køber altså deres produkter fra B2B virksomheder, hvorefter de sælges videre til slutforbrugeren. Mange B2C-virksomheder fører ofte også salg på nettet, som også kaldes e-commerce

I modsætning til B2B, hvor der ofte er mange inde over beslutningsprocessen, er det oftest tilfældet for B2C kunder, at der kun er en til to beslutningstagere. Dette resulterer også i, at salg på B2C markedet foretages oftere, end salg på B2B markedet.

Forskellen her er, at der måske forekommer 10 salg af et produkt om dagen for en B2C virksomhed, hvor der til gengæld bliver solgt 1000 produkter hvert 100 dage for en B2B virksomhed. 

Nogle virksomheder sælger både på B2B og B2C markedet. Dette kunne for eksempel være virksomheder der laver SaaS (Software as a service), som sælger deres produkt til både virksomheder og privatpersoner.

Hvad kendetegner B2C markedsføring?

B2C-markedsføring handler om at få produktet til at relatere til kunden. I denne form for markedsføring kan der gøres brug af følelsesmæssige virkemidler, hvordan produktet kan gøre forbrugerens dagligdag lettere, eller øge forbrugerens livskvalitet. I modsætning til B2B markedsføring, hvor det handler om at være meget informerende omkring produktet.

B2C markedsføring finder f.eks. sted på sociale medier, som tv reklamer, eller som Google Ads.

På sociale medier, præsenteres reklamerne ofte i form af bannerreklamer, eller korte videoer. Google Ads reklamering fungerer på den måde, at man mod betaling kan få promoveret sit produkt eller sin hjemmeside i form af google søgeresultater, så man bliver vist som en af de første.    

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage