BillypediaHvad er benchmarking?

Hvad er benchmarking?

Benchmarking bruges, når en virksomhed sammenligner sig selv med de forskellige konkurrenter på markedet, med et formål om at forbedre sin egen daglige drift. Man kan sammenligne mange forskellige faktorer, fx pris, kvalitet, markedsandel eller kundetilfredshed. Dette kan bruges til at give virksomheden en ide om, hvordan den står, så den kan forblive konkurrencedygtig på det marked den opererer på.

Er der flere former for benchmarking?

Intern benchmarking:
Intern benchmarking bruges af virksomheder, som vil have et indblik i, hvordan de kan forbedre driften internt. Typisk vil det være på tværs af forskellige afdelinger i virksomheden, men det kan også være af bestemte arbejdsprocesser i forskellige perioder. Da virksomheden nemt har adgang til sin egen data, er det let at lave denne form for benchmarking, hvorpå man kan danne et overblik over mangler i driften.

Benchmarking af konkurrenter:
Benchmarking af konkurrenter betegnes også som ekstern benchmarking eller konkurrentbenchmarking. Måden at gøre dette på er at virksomheder sammenligner sig med andre virksomheder, for at få et overblik over hvor stærkt den står.

"Best practise" benchmarking:
Med denne form for benchmarking sammenligner man sig med en eller flere virksomheder, som står stærkest på det marked, man opererer på. Dette kan give virksomheder et generelt indblik i, hvordan de andre har opnået deres position på markedet, hvilket kan være en drivfaktor til at performe bedst muligt.

Ved hjælp af denne type benchmarking kan man få en ide om, hvilke problemer de største konkurrenter på markedet har stået med. Dette kan resultere i, at en virksomhed kan undgå at begå de samme fejl, som andre større virksomhed har stødt på, og på den måde kan man stille sig bedre i fremtiden.

Det kan være en god ide at gøre brug af benchmarking, således at man holder sig opdateret omkring sine konkurrenter, hvilket i sidste ende kan bidrage til, at man kan forbedre driften i virksomheden.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage