Betalingsadvisering -  Hvad er betalingsadvisering?

Betalingsadvisering er en samlet oversigt over alle de betalinger, der er sket til en kreditor.

Få et overblik over alle dine betalinger i Billy Regnskabsprogram.

Det bliver brugt for at bevise, at man har betalt for sine fakturaer. Det kan typisk være, hvis man gerne vil sende en liste over de betalinger, man har lavet til en kreditor. Så sender man en samlet liste også kendt som en betalingsadvisering til kreditor.

Hvornår bruger man en betalingsadvisering?

Du bruger en betalingsadvisering, når du gerne vil bevise for din kreditor, at du har betalt de skyldne penge. Man vil ofte tage et skærmbillede fra sit kontoudtog, hvor der fremgår dato, beløb og modtager af pengene. Det sender man i en mail til kreditor, så de kan se beviset.

Du kan også godt bruge det, hvis du er kreditor og gerne vil modtage det fra din debitor. Så beder du dem om at sende dig en betalingsadvisering.

Hvis et skærmbillede ikke er nok, kan du også nogle gange hente en PDF ned af de enkelte transaktioner. Dette kan du gøre inde på de fleste bankers netbank. 

Er det nødvendigt at bruge en betalingsadvisering?

Det er ikke altid, at det er en nødvendighed. Det var klart noget, der blev brugt en del før, at alt kunne tilgås på nettet. I dag kan man meget nemt se, om der er blevet betalt for en faktura eller ej.

Det kan du eksempelvis se helt automatisk, når du registrerer en betaling på en faktura i Billy Regnskabsprogram. Så slipper du for at skulle spørge dine kunder, om de kan sende dig en betalingsadvisering.

Dog kan du komme ud for det, og så er det meget godt at vide, at du meget nemt kan gøre det, som vi har beskrevet længere oppe.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil bruge en betalingsadvisering?

Du kan godt undgå at bruge betalingsadvisering, hvis du ikke vil have, at dine kunder skal sende dig det på mail. Ofte vil du bare kunne gå ind i din netbank og se, om kunden har betalt for de fakturaer, du har sendt. Så enkelt kan det også gøres.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage