Budgetkonto - Hvad er en budgetkonto?

En budgetkonto er en konto i banken, som du sætter et fast beløb over på hver måned. Fra den konto betaler du alle dine faste udgifter.

Hold styr på din virksomheds betalte udgifter i Billy Regnskabsprogram.

Der er rigtig mange, der vælger at have en budgetkonto i deres bank. Her overfører de hver måned et fast beløb, der skal være med til at dække deres faste udgifter. Ved at gøre det på den måde, har man altid et overblik over, hvor mange penge der er tilbage, efter at regningerne er betalt.

Hvad er fordelene ved en budgetkonto?

Der er særligt én stor fordel ved at oprette en budgetkonto og det er, at du får et meget bedre overblik, end hvis du ikke har en budgetkonto. En budgetkonto fungerer på den måde, at du regner sammen, hvor mange faste udgifter du har hver måned. Hver måned, når der er gået løn ind, overfører du så det beløb plus lidt ekstra til din budgetkonto.

Når det så bliver den 1. i måneden, hvor de fleste udgifter bliver betalt, så kan regningerne automatisk blive betalt fra budgetkontoen. Man kan nemlig oprette sine regninger, så det kører over betalingsservice gennem budgetkontoen.

Ved at gøre det på den måde sikrer du dig, at der hver måned er penge nok til dine regninger, da de alle sammen bliver betalt over din budgetkonto. Samtidig ved du også, at de penge der ikke er blevet overført til din budgetkonto eller opsparing er penge, som du har til rådighed. Så undgår du at du bruger penge, som i virkeligheden skal bruges på dine faste regninger.

Er det nødvendigt at have en budgetkonto?

Det er ikke nødvendigt at have en budgetkonto, men der er rigtig mange, der er glade for at have en. Som oplistet er der en lang række fordele ved at have en budgetkonto. Hvis du vælger ikke at oprette en budgetkonto, kan det give dig et lidt dårligere overblik over din økonomi, da du måske så ikke ved, hvor mange penge der går til regninger.

Det kan også ende ud i, at du en måned har brugt for mange penge, så du ikke har penge nok til at betale dine regninger. Det ville være noget, der ville være dumt at finde ud af, når det var for sent.

Hvordan laver man en budgetkonto?

Det er forholdsvist simpelt at lave en budgetkonto, da det bare er en ekstra konto, som du skal have i banken. Alt efter bank kan du selv oprette budgetkontoen direkte inde i netbank. Nogle gange kan det være en nødvendighed at få banken til at oprette kontoen for dig.

Når du har fået oprettet din budgetkonto, skal du finde ud af, hvor mange faste udgifter, som du har. Hvordan du kan finde dem, kan du læse om længere nede. Herefter skal du gøre sådan, at alle dine regninger bliver betalt direkte inde på din budgetkonto og ikke på den konto, som de hidtil er blevet betalt igennem.

Du kan tilknytte langt de fleste regninger til betalingsservice, og det fungerer på samme måde på en budgetkonto som en lønkonto. Har du problemer, kan du altid tage fat i din bank, der kan hjælpe dig lidt hen af vejen.

Hvordan ved jeg, hvor mange faste udgifter jeg har?

For at det giver mening at have en budgetkonto, er det vigtigt, at man finder ud af, hvor mange faste udgifter man har hver måned. Her er det en god idé også at se på de regninger, der bliver betalt enten én gang om året, kvartalsvis eller på anden måde fordele sig over året.

Hvis en udgift ikke bliver betalt hver måned, kan du tage udgiften og fordele prisen på det udover hele året. På den måde betaler du lidt hver måned til udgiften, så det bliver spredt ud. Dette er med til at gøre, at det er det samme beløb du betaler ind på din budgetkonto - lige meget om regningen bliver betalt hver måned, hvert kvartal eller en gang om året.

Dine faste udgifter kan dække over mange ting, men de mest almindelige faste udgifter er:

Når du har fundet alle dine faste udgifter, kan du se, hvor meget du også har tilbage på din lønkonto. Det er ud fra de penge, at du ved, hvor mange penge du kan bruge på alle dine variable udgifter. De variable udgifter er også kendt som mad og diverse posten. Det er altså penge til mad, tøj, gaver, ferie osv.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage