Debitorbogholderi - Hvad er et debitorbogholderi?

Et debitorbogholderi er en oversigt over de forskellige debitorer, som man har, og hvad de hver især skylder.

Hold styr på alle dine debitorer i Billy Regnskabsprogram. Prøv Billy gratis i dag.

Det er vigtigt, at man som erhvervsdrivende har styr på, hvilke udeståender de forskellige kunder har. Hvis en kunde ikke har betalt inden for den aftalte frist, så skal man sørge for, at betalingen kommer hurtigst muligt.

Det er i et debitorbogholderi, at man som virksomhed kan få det overblik over sine kunder/debitorer, og om nogle af dem mangler at betale nogle af deres fakturaer.

Hvad indeholder et debitorbogholderi?

Et debitorbogholderi kan laves meget simpelt, da det ikke skal have så mange informationer. Du skal have en fuldstændig liste af alle dine kunder, som du har sendt en faktura til. Her skal du samle alle de fakturaer, som du har sendt til den enkelte. Det er så du altid kan gå ind og se, om der er kommet betaling for dem alle sammen, og hvor meget du har faktureret den enkelte kunde for.

Når du har lavet den liste, kan du også hurtigt se, om der er nogle fakturaer, som du ikke har fået betaling for. Hvis du har en eller flere fakturaer, som du ikke har fået betaling for, så er det tid til at sende en rykker. Du kan sende en rykker, når din faktura ikke er blevet betalt før den dato, der er angivet på fakturaen.

Du kan med fordel bruge Billy Regnskabsprogram til at få lavet et automatisk debitorbogholderi. Her får du automatisk samlet alle dine kunder ét sted, og du kan gå ind og se alle fakturaer for den enkelte kunde. Hvis en faktura er forfalden, kan du nemt og hurtigt få sendt en rykker afsted.

Hvem bør have et debitorbogholderi?

Det er ikke alle virksomheder, der bør have et debitorbogholderi. Hvis du sender fakturaer til dine kunder, så er det en rigtig god ide at have et debitorbogholderi. Det er helt grundlæggende, så du kan holde styr på, hvem du har sendt fakturaer til, og om de har betalt eller ej. 

Sender du derfor fakturaer til dine kunder, så bør du gå meget op i at have et opdateret debitorbogholderi. Så slipper du for en dag at finde ud af, at en af dine kunder ikke har betalt, og at du står og mangler penge nu og her. Et debitorbogholderi er virksomhedens vigtigste redskab til at holde styr på indbetalingerne - og hvilke der mangler.

Hvis du driver en webshop eller har en fysisk butik, hvor du modtager kortbetaling, så er det ikke nødvendigt at have det. Der får du jo pengene registreret med det samme, så det giver ikke mening at have et.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage