Debitoroversigt - Hvad er en debitoroversigt?

En debitoroversigt er en oversigt over dine debitorer, altså dine kunder, og hvad de skylder dig.

 Hold styr på alle dine debitorer med Billy Regnskabsprogram.

Som virksomhed kan man have flere forskellige debitorer, altså kunder, som du sender fakturaer til. Det kan hurtig løbe op, og man kan miste overblikket over, hvilke kunder man har. Det vigtigste er at holde øje med, om man har faktureret sine kunder, og ikke mindst om kunderne har betalt deres faktura til tiden. 

Det er det, som en debitoroversigt kan hjælpe med. Du får en fuld liste over alle dine kunder, og du kan se, hvad de hver især skylder dig.

Hvorfor er det en god ide at have en debitoroversigt?

Den altoverskyggende grund til, at det er en rigtig god ide at have en debitoroversigt er, at det giver et bedre overblik. Når man driver virksomhed, er der en masse ting, der skal holdes styr på. En af de vigtigste ting er at opkræve penge fra sine kunder og sikre sig, at de fakturaer, som man sender også bliver betalt. 

Det er nemmere sagt end gjort, og her kommer en debitoroversigt ind i billedet. Det er ét sted, hvor du samler alle dine kunder/debitorer. Ud fra hver enkelt debitor kan du se, hvor meget den enkelte skylder dig.

Det er med til at give et virkelig godt overblik over, hvilke penge du stadig har som til gode hos dine kunder.

Bør man have en debitoroversigt?

Der er ikke nogen regel, der siger, at man som virksomhed skal have en debitoroversigt. På trods af det er der virkelig mange små og særligt store virksomheder, der vælger at have en debitoroversigt. Det er for det meste af den simple årsag, at det giver et virkelig godt overblik over de forskellige kunder og deres udestående.

Det er sådan, at hvis man driver en webshop eller har en fysisk butik, kan behovet for at have en debitoroversigt være mindre. Når man driver en webshop eller en fysisk butik, kommer betalingen ofest med det samme, og man sender altså ikke så ofte fakturaer ud. Derfor er det også ofte sådan, at den type virksomheder har færre debitorer, som de sender fakturaer til.

Hvordan laver man en debitoroversigt?

Den bedste og mest smarte måde at lave en debitoroversigt er at lave en debitoroversigt i et regnskabsprogram såsom Billy Regnskabsprogram. Rent faktisk er det ikke en oversigt, som du selv skal lave, da den kommer helt automatisk. For hver kunde du får, og for hver faktura du sender, vil debitoroversigten blive opdateret. 

Hvis du ikke vil gøre det i et regnskabsprogram, så kan du gøre det hele manuelt. Du oplister alle dine kunder i én lang liste, og så skriver du hver enkel faktura ud fra dem. Så kan du hele tiden følge med, om fakturaen er betalt eller ej. Det kræver, at du ved hver indbetaling husker at markere en betaling som betalt, når pengene går ind.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage