Hvad er Ethereum?

Ethereum er et offentligt system anlagt på blockchain, hvor programmører har mulighed for at udvikle applikationer. Før i tiden krævede det utrolig meget kendskab og viden at lave applikationer med udgangspunkt i blockchain. Det var næsten umuligt bare at komme en smule i nærheden af det, der er muligt idag. Ved ikke at have nogle begrænsninger har Ethereum givet udviklere absolut frie tøjler til at skabe akkurat det, som de føler for. Ethereum har altså gjort det muligt at realisere og opbygge alverdens ideer via applikationer.

Ethereum blev første gang omtalt i 2013 af en ung russisk programmør. Et lille års tid efter startede man en crowdfundingkampagne, som skulle hjælpe systemet på rette vej. Yderligere et år efter, d. 30 Juli 2015, offentliggjorde man at Ethereum gik online som ny aktør på markedet. Det gjorde man med næsten 12 millioner udstedte Ether mønter til crowdfundingen, som udgjorde omkring en ottendedel af det totale antal udstedte mønter. Prisen på Ether står i $1.000,97 pr. d. 24. januar 2018. Imod udgangen af 2017 blev Ethers værdi fordoblet.

Hvordan adskiller Ethereum sig?

Platformen har sin egen kryptovaluta Ether, som også mines og afsættes på digitale valuta-børser. Ether er listed på diverse børser under ETH. Det bliver blandt andet brugt til køb af service på Ethereum netværket. Via din digitale "wallet" kan du købe, sælge eller skabe et overblik over, hvor mange ether du er i besiddelse af samt alle andre kryptovalutaer.

Ethereum adskiller sig ved at være en distribueret computerplatform, hvori de har indkorporeret smart contracts, som kort fortalt digitalt har til formål at godkende og fremme forhandlinger uden en 3 part. Det er her muligt at forhandle med alt, der har en eller anden form for værdi. For at øge sikkerheden er det gjort muligt at spore alle transaktioner.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage