Hvad er indsigelse?

En indsigelse er en betegnelse for, når der er blevet foretaget en betaling, som du ikke mener at have været ansvarlig for, eller du har modtaget en faktura på noget, som du ikke mener du skal betale. Indsigelsen skal foretages officielt, for at den kan tages i kraft.

Opstår der for eksempel en korttransaktion du ikke kan genkende på din bankkonto, bør du sende en indsigelse til pengeinstituttet med det samme. Her kan der nemlig være tale om misbrug af dit kreditkort. Indsigelsen skal indtræffe senest 14 dage efter du er blevet opmærksom på en transaktion uden dit samtykke.

Er der tale om en indsigelse i forhold til en faktura, skal indsigelsen indtræffe inden forfaldsdato. Kan indsigelsen bevises, kan fakturaen ikke indsendes til inkasso. Indsigelsen bevises ved hjælp af dokumentation på at have kontaktet virksomheden med berettigede grunde til en indsigelse. Kan indsigelsen ikke bevises, kan fakturaen fortsætte med rykkere og ryge videre til inkasso.

Hvornår kan man lave en indsigelse?

Du kan gøre en indsigelse i en række situationer, hvor du ikke mener at have været ansvarlig for at skylde eller bruge penge. Det kan for eksempel være hvis en anden har misbrugt eller stjålet dit kort. Det kan også være hvis du har betalt for varer, som du endnu ikke har modtaget. På den måde kan indsigelsen anvendes hver gang du ikke mener du er skyldner for et udestående beløb. Husk at indsigelsen skal laves hurtigst muligt.

Hvordan laver man en indsigelse?

Skal du lave en indsigelse i forhold til et pengeinstitut, skal du udfylde en officiel indsigelsesformular. Hos de fleste pengeinstitutter findes der forskellige formularer til forskellige situationer. Er din indsigelse i forhold til en virksomhed, skal du sørge for at sende breve, hvor du direkte omtaler det konkrete problem i detaljer og godtgøre hvorfor du ikke er enig med fakturaen. Kan det ikke løses således, sender du en officiel indsigelse inden forfaldsdato.

Kan man gøre indsigelse på MobilePay?

I forhold til MobilePay har du desværre ingen indsigelsesmuligheder. Her skal du forsøge at kontakte MobilePay og se om de kan hjælpe dig.

Er man sikker på, at få sine penge tilbage efter man har gjort indsigelse?

Rent juridisk er du godt stillet til at få dine penge tilbage, hvis beløbet er trukket via din bank eller fra handel på nettet. Sagen behandles ikke af din bank, men af NETS, som vil behandle din sag hurtigst muligt. Er der tale om en indsigelse omkring en faktura, er sagen lidt anderledes. Her skal du sørge for at kunne godtgøre og dokumentere din indsigelse, for at den er juridisk gældende. Så snart den er gældende, er du sikret at få dine penge igen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage