Hvad er NemID?

NemID er dit log-in til det offentlige, understøttet af meget høj sikkerhed baseret på et enkelt password kombineret med unikke adgangsnøgler, hver gang man logger ind. Det gør det sikkert at indtaste følsomme data i forbindelse med at logge ind på Borger.dk, SKAT, E-boks eller andet. I dag bliver NemID også anvendt som sikkerhed på diverse webshops. Med NemID er du garanteret at sikkerheden er helt i top. Derfor er det oplagt at dette system også bliver anvendt i erhvervssammenhænge.

Hvordan får man et NemID til en virksomhed?

Når du opretter CVR-nummer, får du samtidig adgang til virk.dk. Her kan du administrere alt hvad der har med din virksomhed at gøre i forhold til bla. SKAT og øvrige omstændigheder, såsom at ansætte nye medarbejdere, indberette årsrapport samt søge sygedagpenge.

I forhold til om du skal have et unikt NemID til din virksomhed, afhænger det af om du driver en enkeltmandsvirksomhed eller en ApS virksomhed. Er du en enkeltmandsvirksomhed kan du nemlig anvende dit private NemID som dit erhvervs NemID til at underskrive diverse dokumenter og tilladelser. Du skal blot registrere dit private NemID som den officielle medarbejdersignatur. Det kan aktiveres med det samme. Med en enkeltmandsvirksomhed kan du for eksempel både logge på E-boks erhverv og privat med det samme NemID.

Hvordan får man en medarbejdersignatur?

Har du derimod en ApS virksomhed, skal du oprette en medarbejdersignatur, som du modtager på et separat nøglekort. Der oprettes først den primære medarbejdersignatur, som er den administrative signatur for virksomheden. Herefter kan der oprettes medarbejdersignatur til relevante fortrolige medarbejdere, så de kan få adgang til kontakten med det offentlige på virk.dk og foretage eventuelle ændringer.

Du og dine ansatte anvender medarbejdersignaturen til at identificere jer som medarbejdere af virksomheden, når I skal legitimere jer på virksomhedens vegne. Det kan for eksempel være for at underskrive dokumenter eller for at få adgang til informationer fra en offentlig myndighed. Medarbejdersignaturen er også effektiv hvis I ønsker at sende krypterede e-mails til hinanden eller øge sikkerheden i jeres interne system.

Medarbejdersignaturen bestilles kun en gang og er en officiel aftale mellem dig og Nets. Som ejer eller leder bestiller du det første medarbejdersignatur til dig selv, underskriver aftalen og indsender til Nets. Er du en enkeltmandsvirksomhed kan du underskrive med dit private NemID. Alle andre virksomheder skal underskrive aftalen på papir og indsende til Nets.

Læs mere om hvordan du kommer i gang

Vil du læse mere om, hvordan du kommer i gang med NemID til erhverv? Så har vi lavet en udførlig guide til dig med alt, du skal vide.

Læs mere her

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Prøv det nu

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage