Outsourcing - Hvad er outsourcing?

Outsourcing betyder at en virksomhed videregiver arbejdsopgaver eller aktiviteter til andre leverandører. 

Mangler du hjælp til regnskab og bogføring i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Et eksempel på outsourcing kunne være, at en virksomhed der sælger tøj vælger at lukke egen produktion, og i stedet får en underleverandør til at stå for produktionen, så de ikke længere har intern produktion. Det vil sige at der er tale om outsourcing, hvis en virksomhed har fået en leverandør til at varetage en aktivitet, så den ikke længere bliver udført inden for virksomhedens egne rammer. 

De mest gængse arbejdsopgaver og aktiviteter som virksomheder typisk vælger at outsource er produktion, rengøring og bogføring. 

Hvorfor gøre brug af outsourcing?

Formålet med outsourcing er at virksomheden kan spare både tid og penge. Derfor kan det typisk være en god idé at outsource nogle af de sekundære aktiviteter i virksomheden. Dette kunne f.eks. Være bogføringen eller markedsføringen i en tømrervirksomhed, da det ikke er deres primære aktiviteter og derfor nemmere kan outsources. 

Der er selvfølgelig udgifter forbundet med outsourcing, men det sparer også den pågældende virksomhed for en masse tid og ressourcer. Den tid i stedet bruges på virksomhedens hovedaktiviteter, og derigennem øge virksomhedens omsætning

På den måde kan det være værd at undersøge, om outsourcing kan betale sig for virksomheden, og i sidste ende måske give et bedre resultat, end ved ikke at gøre det.

Er du i tvivl om, om det kan betale sig for din virksomhed at outsource en aktivitet, anbefaler vi at du tager en snak med en revisor.  

Ulemper ved outsourcing

Der kan være mange fordele ved at benytte sig af outsourcing, men der er dog også nogle ulemper som kan opstå. Den overordnede ulempe ved outsourcing af er, at du får mindre kontrol over opgavens udførelse, og det vil derfor være nødvendigt at kvalitetstjekke, så du er sikker på at alt lever op til virksomhedens standarder. 

Yderligere gør outsourcing i mere eller mindre grad, din virksomhed afhængig af den underleverandør, som der bliver outsourcet til. Dette kan for f.eks. en produktionsvirksomhed blive problematisk, hvis der ikke leveres til tiden, og kan derfor også gå ud over virksomhedens omdømme.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage