Hvad er RKI?

RKI er Danmarks største samling af “dårlige betalere”. Man ender her som sidste udvej, når man ikke har betalt sine regninger og ignoreret de efterfølgende påmindelser og rykkere. Både privatpersoner og virksomheder kan ende i RKI. Når man er registreret her er det så godt som umuligt for at optage lån eller få kredit. RKI registret bruges som en service for virksomheder, for at kunne kreditvurdere en kunde og vide, hvem der under ingen omstændigheder bør gives lån til.

Hvordan ender man i RKI?

Man ender i RKI når man skylder mindst 200 kr til en kreditor. Selskaber kan kun oprette dig i RKI, hvis du har modtaget 3 rykkere samt diverse påmindelser og eventuelle opkald fra kreditorer. Samtidig skal kreditorerne være kunde hos RKI for at kunne benytte sig af registret. De fleste danske virksomheder, offentlige myndigheder og den finansielle sektor er kunde hos RKI. Dog vil små virksomheder typisk ikke være kunde hos RKI og kan derfor ikke sende dårlige betalere den vej. Disse må i stedet benytte sig af inkasso. På samme måde kan privatpersoner ikke sende privatpersoner eller virksomheder i RKI. Ønsker du selv at benytte dig af RKI registret, skal du derfor være en del af Experian RKI registret, som giver dig ret til at sende dårlige betalere ind til RKI.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Du kan først og fremmest komme ud af RKI ved at betale al din gæld ud til alle kreditorer. Dette er oftest ikke muligt, da man typisk er i mangel af kapital til at kunne købe sig ud. Det er typisk også muligt at lave betalingsaftaler med kreditorer om at betale på afdrag, og på den måde gradvist komme ud af sin gæld. Således kan man i mange tilfælde komme hurtigere ud af sin gæld end hvis hele beløbet skulle betales samlet. Det kan virke mere overskueligt at betale i små bider og vil være attraktivt for kreditorerne, da de i sidste ende hellere vil have betalingen over længere tid end slet ingen betaling.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage