Fingerprint og Face ID: Mobilappens nye funktion

Dato:23. november 2022
Læsetid:3 minutter

Når du logger ind på Billys mobilapp, har du nu mulighed for at bruge vores nye fingerprint og FaceID login feature. Det er en feature, som giver dig en højere sikkerhed omkring dit regnskab, så du sikrer, at der ikke er ubudne gæster i dit regnskab, når du bruger din mobilapp.

Det kan også fungere som en slags ‘børnesikring’, hvis nu dine børn bruger din mobil til at spille eller se videoer på. Børnene skulle nødigt gå ind og pille i dit regnskab. 

Hvad er fingerprint og Face ID? 

Fingerprint er et aftryk af din finger, som er helt unik. På dansk hedder det et fingeraftryk. Hvis du kigger på dine fingre, kan du se disse små riller som løber rundt på overfladen. Hver finger har et unikt aftryk og ingen andre i verden har det samme fingeraftryk.

Face ID fungerer ved at scanne dit ansigt med infrarød lys, som også sikrer at featuren virker i lav belysning. I mobilen sidder der et specielt kamera som kan analysere dig ansigts struktur. Når du opsætter Face ID, vil kameraet sætte omkring 30.000 usynlige prikker i dit ansigts, som tilsammen registrerer dine ansigtstræk således kameraet kan genkende dig når du skal bruge Face ID’et.

Hvordan bruges fingerprint og Face ID?

Fingerprint bruges til at identificere mennesker og bruges i forskellige henseende. F.eks. bruges det indenfor politiet til at finde kriminelle som har begået en forbrydelse. Indenfor sikkerhedsprocedurer kan fingerprintet bruges, som en sikker måde at genkende personen som skal have adgang til en specifik afdeling eller information.

Mange virksomheder rundt om i verden tilbyder også fingerprint som en login metode til deres programmer og apps, da det gør det sværere for kriminelle at stjæle dit login. Det er nemlig sværere at stjæle et fingerprint, da det ikke opbevares andre steder end lokalt på telefonen, som desuden er sikret ved kryptering.

Efter du har logget ind med din email og adgangskode på Billy appen, vil du have mulighed for at slå denne nye feature til under Indstillinger. Du er dermed sikret en højere sikkerhed af dit regnskab, da du ikke manuelt behøver at logge ind og ud hver gang. 

Gemmer Billy min fingerprint og Face ID data?

Nej. Billy gemmer ikke din fingerprint data, så du behøver ikke være bekymret over, at vi får fingrene i det. Billy overholder GDPR reglerne indenfor dataopbevaring. GDPR reglerne forbyder nemlig virksomheder at behandle denne type data, som bliver kaldt Biometric data

Biometric data bliver opbevaret lokalt på telefonen eller tabletten, således at den ikke er tilgængelig for andre virksomheder. Dataen er sikret og krypteret i en separat del af telefonen eller tabletten, som f.eks. på Android hedder Trusted Execution Environment (TEE). Hvis en app bruger fingerprint til login, vil app'en ikke have adgang til dataen, men i stedet sende en forespørgsel til TEE som så vil verificere fingerprintet. 

Hvem kan bruge featuren?

Featuren på Billys mobilapp bliver tilgængelig for alle brugere som har en mobil, hvor fingerprint eller Face ID bliver understøttet. Det betyder at de fleste Android mobiler kan benytte denne feature, samt at alle dem med iPhone X eller nyere også kan nyde godt af denne feature.

  • Spritny og forbedret mobil-app
  • Opdatering: Scan dine bilag via din unikke Billy-mail i et snuptag
  • Ny Premium-funktion: Forbind dit regnskab med din bank gratis