Din kørselsguide

Kørselsgodtgørelse vs. fradrag af udgifter

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Nu spørger du sikkert, hvad der bedst kan betale sig. At få kørselsgodtgørelse eller trække udgifterne fra i dit regnskab? Det kommer helt an på, hvor meget der køres erhvervsmæssigt, og hvilken bil der køres i.

I de fleste tilfælde kan det dog bedst betale sig at køre i egen bil og dermed opnå den skattefri kørselsgodtgørelse, og det kan selvsagt også betale sig, hvis man vælger en bil, som kører langt på literen.

Forhold, der taler for at trække udgifterne fra

  • Mindre end 50% erhvervsmæssig kørsel
  • Et stort samlet kørselsbehov, hvoraf en væsentlig del er privat
  • Store driftsomkostninger
  • Højt værditab på bilen.

Forhold, der taler for at få kørselsgodtgørelse

  • Et stort erhvervsmæssigt kørselsbehov
  • Lavt værditab på bilen
  • Små driftsomkostninger, f.eks. benzinforbrug, reparation osv.

Det er dog vanskeligt at give et entydigt svar på, hvornår det økonomisk er mere fordelagtigt at vælge det ene frem for det andet. Det vil kræve en konkret beregning at kunne svare på, hvad der er mest fordelagtigt. Typisk viser beregninger, at man skal vælge fri bil, hvis antallet af erhvervsmæssige kilometer er lavt i forhold til de private kilometer. Omvendt kan det være en fordel at vælge egen bil, hvis der køres meget erhvervsmæssigt – især hvis der er tale om en billig bil – da udbetalingen af skattefri kørselsgodtgørelse er med samme sats, uanset hvilken bil medarbejderen anvender (ny, brugt, billig eller dyr).

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.