"Det er interessant at være en del af folks udviklingsprocesser"

- Jan Hansen

Billy-certificeret RevisorBilly-certificeret Revisor

Kvalificeret modspil

Revisionskontoret Fredericia-Vejle arbejder primært med små og mellemstore virksomheder, som ønsker kvalificeret med- og modspil samt god rådgivning. Revisionskontoret yder service inden for bogføring, revision og regnskab, skat og moms.

Billy Regnskabsprogram premium revisor Jan Hansen
Billy Regnskabsprogram og solid interview

Interview med Jan Hansen

02-12-2013

1. Hvad er den hyppigste fordom om en revisor?

Kedelig! Men vi revisorer er, som folk er flest. Regnskab er både min levevej og interesse. Og jeg mener absolut ikke, at jeg er tør!

2. Hvad er det bedste ved at være revisor?

Jeg kan godt lide at arbejde med tal, og jeg kan godt lide at se virksomheder udvikle sig. Jeg synes, at den lovgivning, der er om regnskab, er spændende. Det er interessant at være en del af folks udviklingsprocesser.

3. Hvornår ved du, at en kunde er tilfreds?

Som kunde har man en forventning om, at tingene er i orden. Det er efter min mening en berettiget forventning. Jeg har naturligvis en fornemmelse af, hvorvidt kunden er tilfreds, men heldigvis får jeg da ofte nye kunder, fordi en tidligere kunde har anbefalet os.

4. Hvad er dit bedste råd til en (nystartet) selvstændig?

Det vigtigste er, at man brænder for det projekt, man vil i gang med. Man skal være villig til at putte de ressourcer i tingene, som de kræver. Det er vigtigt at være opmærksom på, at man er ajour med sit bogholderi, så man kan se – og ikke bare fornemme – hvordan det går.

5. Hvorfor gør et godt regnskabsprogram en forskel for selvstændige?

Det er en stor fordel, at et regnskabsprogram er nemt at gå til. Det skal simpelthen være enkelt og overskueligt. Alle vil gerne spare tid, så enkelhed er vigtig!

6. Hvad drømmer du om?

Jeg følger med i mine børns og børnebørns udvikling. Det er den slags nære ting, der er vigtige for mig. Jeg drømmer ikke om at bestige et bjerg eller at dykke ned til havets bund. Så lige på det punkt lever jeg måske op til fordommen om at være en kedelig revisor!?

7. Hvordan har du oplevet, at økonomisk sikkerhed har fået dine drømme til at gå i opfyldelse?

Jeg har styr på økonomien, og det gør tingene lettere. Jeg lægger solide private budgetter, og så glider tingene derudaf.

8. Hvilken funktion i Billy synes du bedst om?

Terminologien er meget anderledes. Den henvender sig typisk til selvstændige, som ikke nødvendigvis har forstand på tal, så alle og enhver kan hurtigt navigere rundt i systemet, som i øvrigt er gjort meget overskueligt.

9. Hvorfor er det vigtigt at samarbejde om økonomi?

Revisorens vigtigste rolle er skatteoptimering, fordi de færreste erhvervsdrivende har ressourcer til selv at lave den del af regnskabet. Men fundamentet kommer jo fra regnskabsprogrammet, og det er her, samarbejdet kommer ind i billedet; til daglig sørger den selvstændige jo selv for at indtaste tallene, der så skal revideres med henblik på skatteoptimering senere hen.

10. Hvorfor er Billy Danmarks letteste regnskabsprogram?

Det er brugervenligt, og man bruger et sprog, som alle kan forstå. Det er et regnskabsprogram i øjenhøjde.