Sådan bogfører du bankgebyrer i Billy Regnskabsprogram

Oliver Storm Pallesen

27. oktober 2014

Finansielle aktiviteter er på listen af brancher som er momsfritaget dvs. at rykker- og bankgebyrer er momsfrit. Så hvis vi fx skal bogføre et bankgebyr, så skal vi debitere en gebyrkonto, sætte momsen til at være momsfrit og kreditere banken. På den måde går udgiftskontoen op og bankens beholdningen ned.

Det gøres således i Billy:

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kassekladde
Bogføring af bankgebyr
  • Vælg kontoen Bankgebyr
  • Vælg momssatsen Momsfrit
  • Skriv beløbet under debet
  • Sæt din bankkonto som modkonto
  • Klik Godkend alle
Bogføring af bankgebyr

Nu har du bogført, at du har betalt gebyr på din bankkonto.

Du kan læse mere om bogføring af bankgebyrer i Billy Bogføringshjælp.