Bogføring af dagens salg fra webshop

Dato:3. november 2022
Læsetid:2 minutter

Mange virksomheder har fået en webshop i de seneste år. Både fordi man har set fordelen ved at sælge online, men også på grund af Corona pandemien og nedlukningernes negative effekt på virksomhedernes fysiske salg.

Derfor er mange virksomheder kommet online og sælger nu også deres varer gennem en webshop. Der findes mange webshopløsninger derude, hvor Billy kan integreres med en god del af dem. 

Når der kommer et salg igennem webshoppen, skal dette også bogføres. Alt efter om Billy har en integration til webshoppen eller ej, afgør det hvilken metode man skal bruge til bogføringen af salget.

Hvis du har mange ordrer, anbefaler vi, at du laver en daglig eller ugentlig optælling af din omsætning og bogfører hele beløbet.

Hvilke webshops kan Billy integreres med?

Billy kan integreres med en del webshopløsninger efterhånden, hvor nogle af dem er Shopify, Clearhaus, DanDomain, WooCommerce og Zettle. Vi har dog mange flere webshopløsninger, vi kan integreres med, og du kan se den fulde liste på vores integrationsside

Til langt de fleste integrationer har vi også oprettet en supportartikel, som viser hvordan du opsætter integrationen. 

Bogføring af salget hvis webshoppen kan integreres med Billy

Når du har en integration fra en webshop til Billy, bliver dagens, ugens eller månedens salg overført til kassekladden i Billy. Her vil du kunne se alle informationer, og hvordan salget har fordelt sig på f.eks. salg med og uden moms. Du skal selv ind og godkende kassekladden, før at salget bliver bogført. 

Kassekladden finder du under Bogføring → Kassekladde.

Hvad med de webshops som Billy ikke kan integreres med?

Det er desværre ikke alle webshopløsninger som Billy kan integreres med. Vi arbejder dog hårdt på sagen for at kunne tilbyde det bedst mulige udvalg af integrationer. 

Bogføring af salget hvis webshoppen ikke kan integreres med Billy

Hvis du har en webshop som ikke kan integreres med Billy, skal salget dog stadig bogføres. Her vil vi anbefale, at du følger vores guide på manuel bogføring af dagens salg, som viser en gennemgang af bogføring af salg gennem kassekladden.

Hvilken webshop skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken webshopløsning man skal vælge. Der er nemlig et hav af muligheder derude som man kan vælge mellem. Vi har heldigvis lavet forskellige blogindlæg, og guides der hjælper dig med at finde den webshopløsning som passer til dig. Vi har også en guide, som giver dig nogle tips til at give din webshop en stærk position online.