SupportartiklerRegnskab og bogføringBogføring af mad og drikke til kontoret

Bogføring af mad og drikke til kontoret

Forfatter:Thea Gregersen
Dato:18. oktober 2022
Læsetid:2 minutter

Har du købt mad til personalet i virksomheden? Eller måske købt kaffe til kontoret? Når du køber noget ind til kontoret, som kan blive set som en personalegode, så er det ingen momsfradrag at hente.

Det kan være du har købt noget kaffe eller frugt til kontoret som står frit fremme til medarbejderne. Altså noget som er frit tilgængeligt for alle på kontoret, og som ikke har en speciel anledning. Dette vil være et personalegode.

Vi vil i denne artikel komme ind på eksempler af mad og drikke man kan købe til personalet på kontoret og hvordan det bogføres.

Sådan bogføres køb af mad og drikke til personalet

Køber du mad og drikke til personalet på kontoret, skal du være opmærksom på at indkøbsformålet har en betydning. Vi beskriver her et scenarie, hvor man har købt f.eks. frugt, grønt eller kaffe til kontoret som er frit tilgængeligt for alle ansatte. Vi bruger regningsmodulet til at bogføre regningen.

  • Vælg Udgifter → Regninger
  • Klik Opret regning
  • Vælg leverandør, dato og betalingsmetode
  • Skriv specifikationer på købet i beskrivelsen
  • Vælg kontoen 1430 - Personalegoder med momssatsen Momsfrit (0%)
  • Skriv beløbet
  • Klik Godkend

I eksemplet ovenover har vi vist et køb af kaffe, frugt og grønt til kontoret. Det er mad og drikke som er frit tilgængelig, hvorfor man ikke kan få momsfradrag for udgiften.

Hvilke momsregler gælder for mad til møder?

Hvis du har købt mad til medarbejderne eller forretningsforbindelser til et møde, gælder der andre regler. Hvis mødet bliver holdt i egne lokaler, vil man kunne få fuld momsfradrag for udgifterne hertil - uanset om det er til medarbejderne eller forretningsforbindelser. 

Man kan dog snakke om disse momsregler i flere timer, så i stedet for at plapre løs omkring momsreglerne for mad købt og spist på restaurant eller spist i egne lokaler, så vil vi i stedet henvise til vores artikel omkring fradrag for mad ved f.eks. restaurantbesøg og bespisning i egne lokaler. Her kan du få en mere dybdegående gennemgang af momsreglerne for bespisning i egne lokaler og bespisning på restaurant.