Bogføring af Mobilepay

Oliver Storm Pallesen

27. april 2015

Flere og flere er begyndt at bruge Danske Bank’s betalings App Mobilepay.

App’en gør at dine kunder let og hurtigt, kan betale dig på deres mobil i stedet for at benytte en dankortterminal. I den forbindelse kan der opstå en del spørgsmål om, hvordan indtægten bogføres korrekt. Det første du skal gøre er, at bogføre selve indtægten. Det kan enten være dagens/ugens indtægt eller en faktura på det enkelte salg. Dette gør du ved at oprette en faktura på beløbet inde i Billy under Fakturaer sektionen. Husk at tænke over, om du er momsregisteret eller ej.

Derefter skal du registrere, hvor indtægten er kommet ind. Forneden kan du se to eksempler, hvor den ene omhandler en privat modtagelse og det andet eksempel viser en modtagelse på virksomhedens bankkonto - begge igennem en Mobilepay betaling.

1. Du modtager indbetalingen fra MobilePay til din personlige konto.

Vi anbefaler at du får en Mobilepay løsning til din virksomhed og prøver, at undgå at blande privat og erhverv sammen, så vidt muligt. Når du modtager en privat indbetaling bogfører du denne på Mellemregning med ejer-kontoen.

Mobilepay

Når du derefter flytter indbetalingen fra din private MobilePay til din virksomheds konto gøre du følgende:

• Kredit Mellemregning med ejer konto
  • Debet Den virksomhedskonto hvor pengene går ind
Mobilepay
  1. Du modtager indbetalingen fra MobilePay til din virksomheds konto.

Hvis du modtager indbetalingen fra MobilePay til din virksomheds konto, vælger du den relevante konto når indbetalingen registreres.

Mobilepay

Det vigtigt at notere, at indtægterne fra en MobilePay betaling, straks kommer ind på din bankkonto og du derved ikke skal oprette en bestemt MobilePay konto i din kontoplan.