Bogføring af livemusik på din café eller restaurant

Dato:4. november 2022
Læsetid:2 minutter

Har du arrangementer med livemusik, så betaler du sikkert også for det, og det skal registreres i Billy. Hvis musikerne er momsregistrerede, får du momsfradrag, når de sender dig en regning på arrangementet. Hvis de ikke er momsregistrerede, fremgår momsen heller ikke af deres regning, og du har intet fradrag.

Hvis musikerne ikke har et CVR-nummer, skal du have en kontrakt, der i stedet indeholder alle musikernes CPR-numre. I kontrakten skal der også stå, hvorledes musikerne deler beløbet. Til sidst anbefaler vi, at du undlader at betale kontant, da det kan gøre, at det ikke bliver fradragsberettiget.

Hvis du ikke ved hvad du præcist skal gøre i din situation, anbefaler vi at du tager kontakt til din revisor/bogholder. Hvis du ikke har en tilknyttet, kan Billy hjælpe dig med at finde en revisor.

Vi foreslår at du laver en konto som hedder ”Musikarrangement” for at holde styr på, hvor mange penge du bruger på netop dette. Og opretter bandet som en kontakt, hvorefter du kan registrere regningen i Billy.

Sådan håndteres musikarrangementer i Billy

Først skal vi oprette en konto i Billy, hvor musikarrangementer kan bliver bogført på.

Oprettelse af konto i Billy

Vi har en guide til hvordan du opretter en konto i Billy. Når den er oprettet, skal den se nogenlunde således ud:

Når kontoen er lavet, skal vi lave en kontakt for musikgruppen.

Oprettelse af kontakt

Her har vi også en guide der viser hvordan man opretter en kontakt i Billy. Når du har fået informationerne på musikgruppen, skal den se nogenlunde således ud:

Du skal være opmærksom på om bandet er en virksomhed eller en privatperson. Dette kan ændres i toppen når kontakten laves. Husk at sætte flueben ved Leverandør.

Bogføringen af regningen fra musikgruppen

Vi bruger Billys regningsmodul til at bogføre regningen fra musikgruppen.

• Vælg Udgifter
  • Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
  • Vælg bandet som leverandør
  • Vælg betalingsmetode
  • Vælg udgiftskategorien 1695 - Musikarrangement
  • Vælg momssatsen Købsmoms (25%), hvis bandet er moms registreret eller vælg Momsfrit (0%), hvis bandet ikke er momsregistreret
  • Skriv beløbet
  • Klik Godkend

Nu har du registreret, at du har betalt bandet for deres liveshow i din cafe, dit restaurant eller lignende.