Bogføring af indslag i form af livemusik på din café

Oliver Storm Pallesen

8. maj 2014

Har du arrangementer med livemusik, så betaler du sikkert også for det, og det skal registreres i Billy. Hvis musikerne er momsregistrerede, får du momsfradrag, når de sender dig en regning på arrangementet. Hvis de ikke er momsregistrerede, fremgår momsen heller ikke af deres regning, og du har intet fradrag.

Hvis musikerne ikke har et cvr. nr., skal du have en kontrakt, der i stedet indeholder alle musikernes cpr.-numre. I kontrakten skal der også stå, hvorledes musikerne deler beløbet. Til sidst anbefaler vi, at du undlader at betale kontant, da det kan gøre, at det ikke bliver fradragsberettiget.

Hvad du præcist skal gøre i din situation, anbefaler vi at du tager kontakt til din revisor/bogholder. Hvis du ikke har en tilknyttet, kan Billy hjælpe dig med at komme i kontakt med en.

Vi foreslår, at du laver en konto, som hedder ”Musikarrangement”, for at holde styr på, hvor mange penge du bruger på netop dette. Og opretter bandet som en kontakt, hvorefter du kan registrere regningen i Billy.

Oprettelse af konto

• Vælg Regnskab
  • Klik Kontoplan
Bogfør musik
  • Klik Opret konto
Bogfør musik
  • Skriv Musikarrangement under navn
  • Vælg kontogruppen Udgifter
  • Klik Gem konto
Bogfør musik

Oprettelse af kontakt

• Vælg Kontakter
  • Klik Opret kontakt
Bogfør musik
  • Vælg, om bandet er en virksomhed eller en privatperson
  • Skriv bandets navn
  • Sæt flueben ved Leverandør
  • Klik Gem
Bogfør musik

Registrering af regning

• Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
Bogfør musik
  • Vælg bandet som leverandør
  • Vælg udgiftskategorien Musikarrangement
  • Vælg momssatsen 25 %, hvis bandet er moms registreret, vælg momsfrit, hvis bandet ikke er
  • Skriv beløbet
  • Klik Godkend
Bogfør musik
  • Nu har du registreret, at du har betalt bandet for deres liveshow i din cafe, dit værthus eller lignende.

Klik her for at se hvordan du bogfører renteindtægter og renteudgifter.