Fjern ikke-afstemte posteringer i bankafstemningen

Oliver Storm Pallesen2015-10-20
Tilbage til Bank

Har du fået hele regnskabet til at stemme, men der er stadig nogle ”ikke-afstemte” posteringer i bankafstemningen, kan det være fordi du har bogført posteringerne manuelt i stedet for igennem bankafstemningen.

Hvis du gerne vil fjerne disse ”ikke-afstemte” posteringer, kan du sætte bankafstemningens start dato frem sådan at de ikke længere er synlige.

Vi kan tage et eksempel:

Her har vi 5 ikke- afstemte posteringer frem d. 9 oktober 2015. Hvis du ved, at hele regnskabet stemmer, og gerne vil fjerne dem, så kan du gå:

  • Indstillinger
  • Programindstillinger
  • Sæt Startdato til den ønsket dato
  • Klik Gem

I dette tilfælde har vi sat startdatoen til at være d. 30 september 2015, hvilket resulterer i at bankafstemningen nu ser sådan her ud:

På denne måde bliver viser bankafstemningen, kun for den ønskede periode.

Hvis du gerne vil fjerne enkelt ikke-afstemte posterings linjer, man kan gøre er at lave en CSV fil, som matcher de ikke afstemte posteringer som du vil fjerne. Det ikke en fremgangsmåde vi anbefaler, men der sker ikke noget i systemet, hvis du matcher en ikke afstemt postering med en linje på banken. Dog skal du være opmærksom på, at den ikke afstemte postering ikke må stå som værende ubetalt, og skal match på kroner og øre.

Et eksempel kan være posteringen Betalt til Kontorartikler ApS, som vist på forrige billede, som vi gerne vil fjerne. For at fjerne den skal vi lave en CSV fil med den samme dato, beskrivelse og beløb

  • .

Gem den i CSV format og upload til bankafstemningen. Hvor du kan fjerne posteringen ved at afstemme den.