Indberetning af årsrapport for enkeltmandsvirksomhed

Forfatter:Michael Boman Hvid
Dato:8. februar 2022
Læsetid:3 minutter

I denne artikel kan du få svar på, hvordan du kommer helt i mål med indberetningen af de filer, du har modtaget i forbindelse med, at du lavet dit årsregnskab i Billy.

Vær opmærksom på, at du kun skal indberette oplysningsskemaet - og eventuelt lønsumsblanketten, hvis du er lønsumsregistreret.

Årsrapport

Som enkeltmandsvirksomhed eller anden form for personlig virksomhed, er du som udgangspunkt ikke forpligtet til at indberette årsrapport hos Erhvervsstyrelsen. Selvom det ikke er et krav, får du alligevel en årsrapport, som du kan bruge til dokumentation, hvis du får en forespørgsel fra eksempelvis SKAT eller din bank.

Bilag til oplysningsskema

Du skal heller ikke indberette bilagene til dit oplysningsskema. Men du kan gemme dem som dokumentation, så du kan fremvise dem på forespørgsel fra eksempelvis SKAT, hvis de vil se grundlaget for de skattemæssige beregninger i dit oplysningsskema.

Udfyldt oplysningsskema

Du er forpligtet til at indberette oplysningsskemaet (tidligere kaldt oplysningsskema) til SKAT.

Til selve indberetningen skal du bruge de informationer, som du finder i felterne i oplysningsskemaet.

Du indberetter ved at følge nedenstående punkter skridt for skridt.

  • Tryk på Ret årsopgørelsen/dit oplysningsskema. Herfra skal scrolle ned til virksomhedsoplysninger, hvor du skal udfylde dit oplysningsskema. Du skal blot følge anvisningerne i oplysningsskemaet. De mest almindelige rubrikker, der skal udfyldes, er rubrik 111 (overskud) og 112 (underskud). Der vil dog typisk også være andre felter, som skal udfyldes, så det er en god ide at studere oplysningsskemaet grundigt, så du får alle oplysningerne med i din indberetning.
  • Når du har udfyldt virksomhedsoplysninger, skal du scrolle videre ned til regnskabsoplysninger og udfylde felterne, som anvist i oplysningsskemaet. Når du har gjort det, skal du trykke gem og bagefter trykke tilbage til ret årsopgørelsen/oplysningsskema.
  • Herfra burde alle relevante informationer være indtastet, og du kan se dem i et overblik. Det er en god ide at tjekke det hele igennem og sikre, at alt ser korrekt ud. Når du er tilfreds, skal du trykke godkend oplysningsskemaet nederst på siden. Herefter vil du få en kvittering, og du nu indberettet din oplysningsskema. Godt gået.

Afslutningsark med efterposteringer

Du skal bruge afslutningsarket som en guide til, hvilke efterposteringer, du skal ind og lave i dit regnskab i Billy, når du har modtaget dit årsregnskab.

Der kan være forskellige årsager til, at du skal lave efterposteringer. Det kan eksempelvis være, at indehaveren af virksomheden har fri telefon, og dette medfører en efterpostering, hvis du ikke har bogført dette, inden du lavede dit årsregnskab.

Vigtigt: Når du har lavet dine efterposteringer, skal du sikre, at din saldobalance i Billy skal stemme på kroner og ører med din årsrapport. Hvis der er en difference, skal du gå dine efterposteringer igennem en ekstra gang.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan du indberetter din årsrapport, er du altid velkommen til at kontakte os på billy@billy.dk, 60 24 60 24 eller skrive til os på chatten.