Sådan oprettes en konto i 'Kontoplanen'

Forfatter:Mikkel Støtt
Dato:2. maj 2023
Læsetid:1 minut

Når du opretter dig i Billy er der allerede en standardkontoplan, men der er også mulighed for nemt at oprette sine egne konti. Husk på at Bogføringshelten kan kun hjælpe dig med at bogføre på vores standard kontoplan. For at bogføre på dine konti, skal du selv holde styr på momsregler mv.

• Tryk på Indstillinger (tandhjulet).
  • Vælg Virksomhed øverst. Der er både Bruger og Virksomhed.
  • Vælg Regnskab.
  • Vælg Rediger kontoplan nederst på siden.
  • Klik Opret konto i øverste højre hjørne
  • Vælg den rigtige kontogruppe, udfyld kontonummer, indtast kontonavn og skriv evt. en beskrivelse og momssats.
    I følgende eksempel tager vi udgangspunkt i der skal laves en ny salgskonto
  • Kontogruppe skal være 1100
  • Konto nr. skal være 1160 (Bemærk: Konto nr. skal starte med konto gruppen 11 og de sidste to tal skal være mellem 01 og 99)
  • Kontonavn skal være passende til netop din konto i dette tilfælde skriver vi "Lønkompensation"
  • Hvis du laver en bankkonto skal du klikke på "bankkonto" og "tillad betalinger på denne konto" herudover anbefaler vi at udfylde sin bank information nederst i oprettelse af kontoen
    undefined