Sådan bogføres sponsorater

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:23. marts 2023
Læsetid:2 minutter

Har du givet et sponsorat til f.eks. den lokale fodboldklub eller anden organisation, kan du muligvis få momsfradrag for det. Det kræver bare du har fået noget reklame som modydelse for sponsoratet.

Hvis du f.eks. har fået dit navn på en holdtrøje eller måske fået dit navn på en skærm som “sponsoreret af…”, så tæller det som en markedsføringsomkostning og så kan du få momsfradrag for udgiften. 

Man skal dog huske at der skal være sammenhæng mellem det din virksomhed laver og sponsoratet. Det vil ikke give mening af sponsorere et sportshold, hvis din virksomhed sælger IT-udstyr indenfor cybersikkerhed. Det vil altså ikke kunne fange det rigtige publikum ved sponsoratet. 

Man kan også give donationer, hvilket er momsfritaget. Du skal derfor være opmærksom på om dit sponsorat tæller som et sponsorat og ikke donation. Du kan læse vores artikel om bogføring af donationer. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi at du spørger din revisor eller tager fat i SKAT.

Sådan bogføres et sponsorat

Et sponsorat kan vise sig på mange forskellige måder. Vi vil her lave et eksempel med et sponsorat igennem nogle holdtrøjer med logo på. Typisk vil sponsorater bogføres på samme måde, da vi først vil oprette en ny konto under 1600 - Marketings- og rejseomkostninger. Du kan følge vores guide på hvordan du opretter en konto i Billy. Når den er oprettet, bør den se ca. således ud: 

Herefter vil vi bruge regningsmodulet til bogføring af sponsoratet. Gå til Udgifter → Regninger

  • Klik Opret regning
  • Upload bilag
  • Udfyld informationer om leverandør, betalingsdato og betalingsmetode
  • Skriv Sponsoreret holdtrøjer med logo i beskrivelsen
  • Vælg den nyoprettede konto 
  • Skriv beløb
  • Klik Godkend

Du har nu bogført et sponsorat.