BillypediaHvad er advisory board?

Hvad er advisory board?

Et advisory board er en rådgivende funktion, som du kan tilknytte din virksomhed til. På mange måder fungerer det på samme måde som en bestyrelse, men hvor en bestyrelse har et ledelsesmæssigt ansvar for virksomheden, har et advisory board intet ansvar. Et advisory boards opgave er blot at rådgive virksomheden.

Du kan oprette et advisory board uanset, om du har en enkeltmandsvirksomhed eller et selskab.

Hvor mange medlemmer du vil have i dit advisory board, er helt op til dig, men ofte består det af mellem 2-6 medlemmer.

Hvad er formålet med et advisory board?

Formålet med et advisory board er, at virksomheder kan drøfte eventuelle udfordringer eller problemstillinger i virksomheden. Det kunne eksempelvis være alt fra økonomiske forhold til personalet i din virksomhed, som medlemmerne i dit advisory board kan komme med deres syn på.

For mindre virksomheder eller virksomheder, som ikke er klar til en bestyrelse endnu, kan et advisory board være en god idé. Hvis du er i tvivl, om du er klar til en bestyrelse, kan et advisory board fungere som en test.

Skal medlemmerne have betaling?

Det er helt op til den enkelte virksomhed, om de vil betale et honorar til medlemmerne, men ofte vil virksomheder betale et mindre beløb. Beløbet til medlemmerne i et advisory board er dog meget mindre end til bestyrelsesmedlemmer.

Dog kan det være en god idé at sætte lidt penge til side til forplejning.

Hvad er forskellen på et advisory board og en bestyrelse?

Forskellen på et advisory board og en bestyrelse er, at et advisory board er valgfrit, mens en bestyrelse i nogle tilfælde er lovpligtigt. Samtidig har et advisory board til opgave at rådgive, mens en bestyrelse har ansvar for virksomhedens drift. Det betyder også, at det er bestyrelsens opgave at f.eks. ansætte eller afskedige direktionen.

Som følge af at en bestyrelse er lovreguleret, er der også nogle retningslinjer omkring de opgaver medlemmerne har udover at rådgive virksomheden. Det har et advisory board ikke. Derfor er det helt op til den enkelte virksomhed, hvordan man vælger at bruge det.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage