Betalingsservice - Hvad er betalingsservice?

Betalingsservice gør det muligt for virksomheder, at opkræve penge fra sine kunder automatisk. I dag bliver Betalingsservice styret af PBS.

Vil du have hjælp med at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Hvorfor bruge betalingsservice? 

Det smarte ved betalingsservice er, at betalingerne foretages automatisk. Man kan sige, at det afløser girokortet. Betalingsservice fungerer således, at man tilmelder sine faste regninger til automatisk betaling. Dette gør, at man slipper for at huske at betale sine regninger. Regningerne vil nemlig blive betalt automatisk, indtil man selv stopper aftalen eller afmelder den.

For at give dig et billede af, hvordan betalingsservice fungerer, tager vi et eksempel: 

Hver måned skal stort set alle betale deres husleje. Førhen skulle man selv taste beløbet ind og lave overførelsen til udlejeren, men med betalingsservice slipper du for at gøre det hver måned. Tilmelder du dig betalingsservice, vil din husleje automatisk blive overført.

Det giver rigtig god mening at tilmelde sig betalingsservice, hvis du har faste regninger, som skal betales hver måned.

Hvordan tilmelder jeg mine faste regninger til betalingsservice?

For at tilmelde dig betalingsservice skal du kigge på det indbetalingskort, som du har modtaget fra din kreditor. Nederst på indbetalingskortet kan du finde de tal, du skal bruge til tilmeldingen. 

Du kan både tilmelde dig betalingsservice via netbank, men du kan også få hjælp af din bank. Det kan være forskelligt fra bank til bank, hvordan de håndterer tilmeldingen af betalingsservice. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din bank.

Er der gebyr på betalingsservice?

Det er for det meste altid gratis for den enkelte forbruger at betale gennem betalingsservice, men sommetider opkræver virksomheder et gebyr i forbindelse med betalingen. Dog må virksomhederne kun opkræve et gebyr, hvis det er aftalt mellem dig og virksomheden. Prisen på gebyret kan variere, men reglen er, at det altid skal holde sig inden for det rimelige.

Er du i tvivl, om du betaler et gebyr? Så kan du tjekke din betalingsoversigt fra Nets eller den faktura, som du har fået tilsendt fra virksomheden.

Kan jeg få en app til betalingsservice?

Betalingsservice tilbyder en app til både iPhones og Android. Her kan du få et overblik over dine betalinger, men du kan også betale, tilmelde og afmelde regninger.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage