Billypedia>Hvad er finansiel leasing?

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er en aftale, hvor man får brugsretten til et produkt i en længere periode. Det kan ses som en form for lån, hvor de faste månedlige ydelser kan betragtes som en fast afbetaling. Det er derfor nærmere køb end leje af produktet. Finansiel leasing er især populært til finansiering af bil, ejendomme og lignende.

Leasingperioden er ofte lang, og der er uopsigelighed i perioden. Man er forpligtiget til at købe eller finde en køber til produktet efter leasingperioden.

Dog er finansiel leasing den simpleste måde at lease på.

Hvad er forskellen på finansiel og operationel leasing?

Finansiel leasing er nærmest afbetaling på et produkt leasinggiver har købt, og derfor bogføres det under aktiver.

Operationel leasing er leje af et produkt, og derfor bogføres det som en driftsomkostning.

Hvad er en leasingkontrakt?

Leasingkontrakten indeholder de betingelser der er aftalt mellem dig og leasingfirmaet. Det er oftest ikke tydeligt angivet om det er finansiel- eller operationel leasing. Det kan man vurdere ud fra betingelserne i aftalen. Ved finansiel leasing er man som sagt forpligtiget til at købe/ sælge produktet efter leasing perioden. Desuden vil der altid være uopsigelighed, og det er oftest en lang leasingperiode.

Der kan også være andre betingelser, man bør være opmærksom på. Det er en god idé, at undersøge om man selv betaler for vedligeholdelse, og om man er dækket af købeloven.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage