Billypedia>Hvad er operationel leasing?

Hvad er operationel leasing?

Operationel leasing er en aftale, hvor man lejer et produkt i en kortere periode. Der betales et fast beløb hver måned, som er betaling for brugsværdien. Det betyder, at man undgår at binde likviditet.

Hvornår bør man vælge operationel leasing og hvad er fordelene?

Operationel leasing vælges ofte, når man ønsker adgang til et program, kortvarig leje af entreprenørmateriel eller brugsretten til en bil.

Ved operationel leasing står du ikke selv for vedligeholdelse, og leasingfirmaet bærer risikoen i tilfælde af at produktet går i stykker. Derfor er det typisk også den dyreste form for leasing.

Hvordan bogføres operationel leasing i regnskabet?

Ved operationel leasing lejer man som sagt et produkt. Det betyder, at det skal bogføres under driftsomkostninger. Leasingydelserne er fuldt fradragsberettiget, og der er ingen momsudlæg på en anskaffelsessum.

Operationel leasing vs. finansiel leasing

Der findes to former for leasing, finansiel- og operationel leasing, men hvad er forskellen mellem de to?

Få forklaringen her:

Ved operationel leasing er der større fleksibilitet. Der er ofte mulighed for at opsige aftalen i leasingperioden, og det er typisk for en kortere periode. Det er også en dyrere løsning, da leasingfirmaet står for vedligeholdelse og har risikoen, hvis produktet går i stykker.

Finansiel leasing er den simpleste måde at lease på, og det er billigere end operationel leasing. Dog er man forpligtiget til at købe eller sælge produktet efter leasingperioden, og der er uopsigelighed.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage