Hvad er leasing?

Leasing er en finansieringsform, hvor leasingtager betaler en fast månedlig ydelse igennem en leasingperiode til leasinggiver, som stiller et aktiv til rådighed for leasingtager.

Der findes to former for leasing

Operationel leasing
Leasinggiver udlejer et aktiv direkte til leasingtager samtidigt med, at leasinggiver har vedligeholdelses- og risikoforpligtelsen på det pågældende aktiv. Det betyder, at det er leasinggiver, der dækker omkostningerne på aktivet i form af forsikringspræmier samt reparationer og vedligeholdelse. Dette resulterer i en høj leasingafgift.

Finansiel leasing
Leasinggiver udlejer et aktiv direkte til leasingtager, hvor leasingtager har vedligeholdelses- og risikoforpligtelsen på aktivet. Det er derfor leasingtager, der skal tegne og betale de nødvendige forsikringer, hvilket resulterer i en lav leasingafgift.

Leasingafgiftens størrelse vil afhænge af:

  • Kostprisen på det leasede aktiv
  • Leasingperiodens længde
  • Leasinggivers risiko
  • Renteniveauets størrelse

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.


Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.