Godkendt revisor - Hvad er en godkendt revisor?

En godkendt revisor er en fællesbetegnelse for statsautoriserede og registrerede revisorer, som har gennemgået uddannelse for at tilegne sig denne titel

Er du på udkig efter en revisor? Så kan vi hjælpe dig. Find selv en Billy-certificeret revisor.

Alle kan i princippet kalde sig revisor, da det ikke er en beskyttet titel. Det er dog ikke alle der har tilladelse til at kalde sig godkendt, statsautoriseret eller registreret revisor, hvis de ikke opfylder kravene til dette. Det kræver nemlig visse specifikationer at kunne gøre brug af disse titler. 

I Danmark er det kun godkendte revisorer, der har autoritet til at revidere regnskaber

Hvad kræver det at blive godkendt revisor?

For at kunne kalde sig for godkendt revisor, skal revisoren have bestået en kandidatuddannelse inden for økonomi samt have minimum tre års erhvervserfaring fra et revisionsselskab. Efter de krav er opfyldt, er det muligt for den pågældende kandidat, at ansøge om indstilling til revisoreksamen. 

Eksamen består af en skriftlig og en mundtlig prøve, som skal bestås individuelt. Når de eksamener er bestået, har kandidaten gennemført uddannelsen som statsautoriseret revisor, og er dermed berettiget til titlen som godkendt revisor. 

For at bevare titlen som godkendt revisor, er det et krav at revisoren hvert tredje år, gennemgår minimum 120 timers efteruddannelse. 

Kvalitetskontrol for godkendte revisorer

Inden for rådgivningsbranchen, er godkendte revisorer underlagt skærpede lovkrav, sammenlignet med andre. Blandt andet skal de opfylde en række krav om uafhængighed samt kvalitetskontrol af det arbejde de udfører.

Det betyder at godkendte revisorer skal have et omfattende kvalitetssikringssystem samt dokumentere diverse handlinger, der udføres i forbindelse med revision

Hvis disse kvalitetskrav ikke opfyldes, kan det føre til bøder af større omfang samt fratagelse af godkendelse. 

Hvorfor vælge en godkendt revisor?

Når du vælger en godkendt revisor, er du sikker på at kvaliteten og troværdigheden af revisionen er sikret, da alt arbejde kvalitetssikres. Du er samtidig sikret, at alt i dit regnskab lever op til alle lovmæssige krav, da den godkendte revisor løbende bliver opdateret på lovgivningen, gennem den obligatoriske undervisning.

Godkendte revisorer er yderligere berettiget til at underskrive eventuelle erklæringer til myndighederne, hvis din virksomhed har brug for dette.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage