Hvad er p-nummer?

Når du opretter en ny virksomhed, bliver du tildelt et CVR-nummer. Dertil bliver du tildelt et p-nummer for hver fysiske beliggenhed, der benyttes til aktiviteter, der vedrører virksomheden. Herunder produktion, salg mv. Det er et 10 cifret produktionsenhedsnummer, som er tilknyttet dit CVR-nummer og som indikerer at aktiviteten på denne adresse er en del af virksomhedens drift.

Ligesom at der skal vælges en hovedbranche og eventuelle bi-brancher for et CVR-nummer, er p-nummeret også tilknyttet en bestemt branche, som stemmer overens med dit CVR-nummers hovedbranche eller bi-branche. Det er vigtigt at den aktivitet der udføres på adressen, stemmer overens med hvad der er registreret på virk.dk.
Dog skal p-nummeret og virksomhedens aktivitet kun registreres officielt, hvis den udgør mindst 10% af virksomhedens omsætning og indbringer mere end 300.000 kr. årligt.

Kan man have flere p-numre?

Det er muligt at have flere p-numre. Faktisk skal du have et unikt p-nummer for hver fysiske beliggenhed, der vedrører aktivitet for virksomheden. Det gælder også virksomhedens butikker, lager og andet. For midlertidige adresser til virksomhedens aktivitet, for eksempel en outlet eller et lager der kun anvendes i et kort periode, oprettes der også et p-nummer til dette. Når virksomhedens aktivitet flytter sig til et nyt sted, oprettes der et nyt unikt p-nummer. Det er vigtigt at alle adresser der vedrører virksomheden, er registreret på virk.dk.
og er tildelt hver sit p-nummer.

Hvordan finder jeg mit p-nummer?

Du kan finde dit p-nummer på cvr.dk
. Her kan du finde alle officielle oplysninger om din virksomhed, samt finde de oplysninger du eventuelt har brug for på andre virksomheder. Desuden kan du se hvilket telefonnummer, der er tildelt dit p-nummer. Hvis du ønsker at ændre det tilknyttede telefonnummer, skal det meddeles på virk.dk.
.

Kan man registrere flere p-numre på samme adresse?

Idet dit p-nummer skal tilknyttes med en bestemt branche, og al aktivitet skal stemme overens med aktiviteten der udføres på adressen, er det muligt at have flere p-numre på samme adresse. For hver aktivitet der udføres på adressen, som dækker mindst 10% af virksomheden og over 300.000 kr. årligt, skal det registreres med et tilsvarende p-nummer. Således er du sikker på at alt er registreret lovligt.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage