Hvad er en årsopgørelse?

årsopgørelse

En årsopgørelse viser det beløb du skal betale i skat eller det du skal have tilbage i skat. Den viser desuden de bagvedliggende beregninger for opgørelsen af din skat, og hvad du allerede har betalt i skat. Årsopgørelsen laves på baggrund af forskudsopgørelsen og selvangivelsen.

I forskudsopgørelsen oplyser du det beløb du regner med din virksomhed får i over- eller underskud. Forskudsopgørelsen kan ændres løbende, hvis dine forventninger til over- eller underskuddet ændres.

Selvangivelsen udfyldes i marts måned, når du har dit årsregnskab på plads. Årsregnskabet viser om der er overskud eller underskud. Det vil SKAT gerne vide, når de skal lave årsopgørelsen.

Hvad betaler en enkeltmandsvirksomhed i skat?

Den skat du skal betale, når du har en enkeltmandsvirksomhed er den samme skat du betaler som almindelig lønmodtager.

Hvad betaler du i skat når du ejer en virksomhed, hvor du ikke hæfter personligt?

Virksomheden betaler 22 pct. i skat af overskuddet. Ejeren skal altså kun betale A-skat af den udbetalte løn. Udbetales der udbytte til ejerne, skal man betale udbytteskat.

Disse skatteregler gælder for følgende virksomhedsformer: anpartsselskaber (ApS), Iværksætterselskaber (IVS) og aktieselskaber (A/S).

Det kan være svært at finde rundt i og derfor bruger mange en revisor.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.